Uutisen päiväys

25.3.2008← Takaisin

Koululaisten Talvirieha sai koululaiset liikkeelle Lahdessa

    Torstaina, 06.03. järjestettiin Lahdessa TALVIRIEHA 8. kerran. Lahden läntisen koulupiirin viiden alakoulun luokkien oppilaat ilakoivat hiihtoladuilla, hyppyrimäissä, pujottelumäessä ja pulkkamäessä. Osanottajia oli noin 800.

    Lumen puute uhkasi selättää LHS:n Punapaitojen perinteisen talviliikuntapäivän järjestämisen, mutta aivan viime tingassa lumisateet onneksi pelastivat jo pitkälle viedyt valmistelut. Viime talvenahan kävi niin, että lumen vähyydestä johtuen suunnitelmista piti luopua.

    Tapanilan hiihtomaa-alue on aivan erinomainen paikka järjestää tämän tyyppisiä tapahtumia. Kaupungin liikuntatoimi antoi apuaan tekemällä hiihtoväylän, jossa oli tilaa sekä perinteisen että vapaan tyylin taitajille. Tämän vuoden erikoisuutena oli sprinttihiihto, johon halukkaat ilmoittautuivat jo kouluillaan. Sprintti olikin ainoa laji, jossa hiihtäjille otettiin aika. Muissa lajeissa ei tuloksia kirjattu, joten kaikki sijoittuivat hyville sijoille niin hiihdossa, mäessä kuin pujottelussa. Pulkkamäessä oli eri vaikeusasteisia ratoja. Niissä temmelsivät vain 1. ja 2. luokkien oppilaat.

    Mäkihyppy suoritettiin kolmessa erikokoisessa mäessä. Pienimmässä mäessä hypyt kantoivat 2-4 m. Seuraavaksi suuremmassa mäessä n. 4-6 m ja suurimmassa 6-10 m. Koska mäissä hypättiin vain hiihtosuksilla oli suurimmassa mäessä pystyssä pysyminen monelle työn takana. Monista kaatumisista huolimatta kaikilta vahingoilta säästyttiin, sillä mäet on tehty kaikin puolin turvallisiksi. Mäkihyppy osoittautuikin oppilaiden keskuudessa kiinnostavimmaksi lajiksi. Mäkimiesveteraanit (25 Punapaitaa) joutuivatkin lujille pitkän päivän aikana. Hyppyjen kokonaismääräksi arvioitiin n. 1.000 hyppyä.

    Pujotteluosuus suoritettiin loivahkossa rinteessä, jolla oli pituutta n. 80 m ja helppoja portteja 10.

    Mehu- ja pullatarjoilu juhlisti riehapäivän.

    Järjestelyihin osallistuivat LHS:n Punapaitojen lisäksi LHS:n hiihtotoimitsijaryhmä ja naisjaosto, Lahden kaupungin liikuntatoimi ja osallistuneiden koulujen edustajat. Taloudellisen vastuun kantoi ESS. Perinnettä jatketaan v. 2009 talvella, jolloin vuorossa on 9. Talvirieha.