16.2.2008← Takaisin

Kolme suomalaismiestä 20 joukkoon Liberecissä, Roponen 17:s

Teemu Kattilakoski hiihti parhaana suomalaisena 16:nneksi vapaan 11,4 kilometrillä maailmancupissa Tshekin Liberecissä. Naisten 7,6 kilometrillä Riitta-Liisa Roponen oli 17:s.

Suomalaisten kokonaispanos lumiolosuhteiden vuoksi alimittaisena hiihdetyssä kilpailussa oli mukava, sillä Sami Jauhojärvi oli 19:s, Ville Nousiainen 20:s ja elämänsä ensimmäisen maailmancupin ulkomailla hiihtänyt Jussi Simula 35:s.
Kilpailun voitti Ranskan Jean Marc Gaillard 12,1 sekuntia ennen isäntämaan Lukas Baueria. Kattilakoski hävisi Gaillardille 1.04,8, mutta paikka kymmenen joukossa jäi vain reilun kymmenen sekunnin päähän.
”Lopussa jouduin vähän taipumaan kahdella viimeisellä kierroksella, keikuin siinä kymmenen joukossa. Olosuhteisiin nähden olen tyytyväinen, sijoitus on hyvä. Vähän näkyy vähäinen kilpaileminen ja sairastelut, ei löydy sitä viimeistä kierrosta nousuihin”, Kattilakoski sanoi ja toivoi pääsevänsä maailmancupiin Oslon Holmenkollenille hiihtämään vapaalla 50 kilometriä.

Lähes koko kilpailun ilman peesiä taivaltanut Sami Jauhojärvi hävisi Gaillardille 1.11,2.
”Tekniikka pysyi kasassa, siihen on nyt löydetty punainen lanka. Lihas on herkkä, mutta jaksaminen puuttuu. Toinen, kolmas ja neljäs kierros olivat tänään vaikeita”, Jauhojärvi tuumi ja totesi hiihtonsa olleen selkeästi parempaa kuin edellisenä viikonloppuna Otepäässä.
”Ei ollut mikään hyvä kisa. Ei missään vaiheessa helpolla päässyt", Nousiainen sanoi.
Jussi Simula oli tyytyväinen, vaikka maailmancupin pistetilin avaus jäikin vain reilun kahdeksan sekunnin päähän.
"Harmittavan lähellä pisteitä, mutta hyvin meni. Oli hienoa päästä hiihtämään Bauerin (lähti 14 minuuttia aikaisemmin) perässä kolme ensimmäistä kierrosta”, Simula kertasi kuuden kierroksen kilpailua.

Roponen seitsemästoista naisten kisassa

Naisten 7,6 kilometrillä Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisena 17:s, 46,9 sekuntia norjalaisvoittaja Astrid Jacobsenille hävinneenä. Roponen oli ainoa 20 joukkoon yltänyt suomalainen.
”Ihan hyvin kulki”, Roponen kiteytti.
Aino-Kaisa Saarinen oli 22:s, Pirjo Muranen 33:s, vatsavaivainen Virpi Kuitunen 38:s ja viimeisessä laskussa kaatunut Riikka Sarasoja 41:s.
”Ihan OK luisteluksi, ihan hyvä kisa. Varmaan ainakin lähellä kauden parasta luistelua, toivoa on. Suksen pohjista ei kyllä paljon ollut jäljellä, kun maaliin pääsi”, Saarinen ihmetteli vähälumisessa Liberecissä käytyjä alimittaisia MM-esikilpailuja.
Muranen totesi, ettei hiihto ollut hirveän rentoa.
”Kaksi kiekkaa meni hyvin, sitten seuraavalla kierroksella pitkässä nousussa tekniikka ei oikein pysynyt kasassa, se oli nyt ratkaiseva kohta”, Muranen sanoi.
"Vatsassa alkoi kiertää aamun aikana ja voimat olivat ihan pois lihaksista. Joku vatsapöpö", Kuitunen sanoi.