Uutisen päiväys

22.1.2006← Takaisin

Kisojen peruuntuminen on organisaatiolle kova isku

Tampereen SM-hiihtojen pääsihteeri Jarmo Hakanen harmittelee kilpailujen peruuntumista ennen kaikkea mukana olevien ihmisten ja organisaation kannalta, lisäksi tulevat taloudelliset takaiskut.

Tampereella jouduttiin pakkasen takia peruuttaman kolmipäiväiset SM-hiihdot, joiden järjestelyvastuu on Tampereen Pyrinnöllä.

- Varsinkin henkisesti tämä on raskasta, Hakanen arvioi.
- Olemme järjestäneet tämän tason hiihtokilpailuja 1995, 2002 ja 2005 ja on tultu siihen, että tällä kertaa järjestelyt etenivät selkeimmin. Tampereen Pyrintö on yleisseura ja oli helppo jakaa työtä jaostojen kesken, löytää oikeat vastuuhenkilöt eri tehtäviin. Tämä toimii. On niin ikävä, että silloin kun organisaatio on vahvimmillaan, käy näin, Hakanen harmitteli.

- Myös kisapaikat ovat hyvässä kunnossa. Sen jälkeen kun ladut 2000-luvun alussa homologoitiin latu on muotoutunut erinomaiseksi perinteisellä hiihdettäväksi. Puitteet ovat kunnossa. Meillä on kaunis, tilava stadion, jonka kehittämiseen kaupunki on panostanut kiitettävästi, hän jatkoi.

Pitämättä jääneiden naisten 10 km:n (p) ja miesten 15 km:n (p), sprinttien ja sprinttiviestien SM-kisojen kohtalosta päättää Suomen Hiihtoliiton maastohiihtovaliokunta mahdollisimman pian. Tampereen Pyrintö on valmis järjestämään kisat myöhemmin keväällä, mikäli sopiva ajankohta löydetään. Siitä, onko se myös Tampereen kaupungin puolesta mahdollista, ratkeaa maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa. Sopivan ajan löytäminen kilpailukalenterista ei kuitenkaan ole helppoa ja on mahdollista, että kilpailut jaetaan useampaan osaan ja ettei kaikkia mestaruuksia ratkaista ollenkaan.

Yhtenä vaihtoehtona on esitetty maaliskuun ensimmäistä viikonloppua, jolloin järjestetään Salpausselän kisat, tällä kertaa ilman maastohiihtoa. Samanaikaisesti on kuitenkin maailmancupin osakilpailuna Vasaloppet Ruotsissa ja ennen kaikkea Hopeasompa-loppukilpailu Kouvolassa. Päällekkäisyys saattaa olla monille seuroille hankalasti ratkaistava asia. Päättäjilla riittää päänvaivaa.