Uutisen päiväys

24.2.2008← Takaisin

Keuruun "Ruhpoldingin lasku" koitui monen nuorten SM-sprinttihiihtäjän kohtaloksi!

Keuruun Liikuntapuiston SM-sprinttiradan alun vasemmalle kaartuva loiva, vauhdikas ja kapea lasku koitui eilen monen hiihtäjän kohtaloksi ja matka katkesi hetkeksi kaatumiseen tai välineen rikkoutumiseen.

Aika-ajojen jälkeen yli 500 hiihtäjän temmellys teki kurvista jäisen ja todella vaativan. Yleisöllä riitti rinteillä mielenkiintoista nähtävää koko päivän ajaksi. Kaatuneet hiihtäjät kömpivät perään pian, kun vain jaksoivat ja solmusta päästiin irti. Kisojen tiimellyksessä paikka ristittiin selostajien toimesta "Ruhpoldingin laskuksi". SM-mitalistit saatiin silti selville muutoin helpohkolla reitillä. Tiukkoja kultakamppailuja oli aina loppumetreille saakka.

IK Kronanin Maria Grundvall oli päivän iloisin yllättäjä 18-vuotiaisissa tytöissä, sillä hän lähti aika-ajoon neljänneksi viimeisenä. Tyttö jätti taakseen mm. Simpeleen Urheilijoiden Anita Kirvesniemen, jonka kanssa hän taisteli voitosta maalisuoran havutuksille saakka. 20-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa terävin kärki oli nuorten MM-hiihdoissa Italian Mallesissa.

Kuvat ja teksti: Arto Hyytiäinen