Uutisen päiväys

6.11.2007← Takaisin

Keuhkokuumeesta toipunut Sami Jauhojärvi ottaa alkukauden kisoista sen mitä tulee

Saariselälle leireilemään tiistaina saapunut Sami Jauhojärvi on toipunut hyvin keuhkokuumeesta, joka muutti hänen ajatuksiaan ja odotuksiaan alkukauden kilpailuista.


Jauhojärven oli tarkoitus olla hyvässä kilpailukunnossa jo Rukan maailmancupissa, mutta nyt ne ajatukset on siirretty Tour de Skihin.

”Alkukauden kisoista otetaan se mitä tulee, mutta häviämään en lähde yhteenkään”,  Jauhojärvi vakuutti tiistaina Saariselällä, jossa maajoukkue aloittaa lumileirin keskiviikkona.

Maajoukkueen toisella Ramsaun leirillä lokakuussa iskenyt keuhkokuume oli virallisesti pois päiväjärjestyksestä perjantaina, kun Jauhojärvi sai keuhkokuvista terveen paperit.

”Sunnuntaina tein 3,5 viikkoon ensimmäisen kovemman harjoituksen. Taudista on toivuttu, mutta veriarvot ovat tulehduksen jälkeen vielä alhaalla.”

Sairauden iskettyä Jauhojärvi oli yhdeksän päivää täysin levossa. Sen jälkeen hän kävi kolmena päivänä vähän kävelemässä muutaman hölkkäaskeleen kera, kunnes hän sai tehdä kuntopiiriä muun muassa selkänsä hyväksi. Jauhojärvi otti sairastumisensa luonteelleen tyypillisesti turhia stressaamatta ja poimi kokemuksen positiivisen annin:

”Se oli oikeastaan henkisesti hermolepoa. Oli hyvä syy palautella, en normaalisti olisi uskaltanut tuollaista lepoa tehdä”, harjoituskaudella määrällisesti kovaa harjoitellut Jauhojärvi miettii.

Ennen Saariselkää Jauhojärvi ei lumille minnekään sännännyt, vaan kävi muun muassa elämänsä ensimmäistä kertaa marraskuussa hiihtämässä rullasuksilla.

Kilpailukautensa Jauhojärvi avaa 16.-18. marraskuuta Oloksella, mutta matkavalinta tarkentuu tulevalla viikolla. Jauhojärvi kuuluu normaalimatkalla maailmancupissa ns. kuumaan ryhmään, joten hänen ei tarvitse katsastusten kautta paikkaa Beitostöleniin (24.-25.11.) ja Rukalle (1.-2.12.) metsästää.