Uutisen päiväys

9.2.2014← Takaisin

Keltanokka Suomen paras miesten yhdistelmähiihdossa

Suomen mieshiihtäjät olivat osin harmissaan ja osin mietteliäitä miesten olympiamatkat avanneen yhdistelmäkilpailun jälkeen. Aikuisten arvokisojen ensikertalainen Iivo Niskanen oli parhaana 26:s, Sami Jauhojärvi 33:s, Lari Lehtonen 38:s ja Matti Heikkinen 40:s.

Kilpailussa ei nähty totuttuun tyyliin massiivista pääjoukkoa, joka ratkoo kärkisijat viimeisellä kahdella kilometrillä. Letka venyi jo perinteisen osuudella. Voiton osalta ratkaisu jäi kuitenkin loppukiriin, jossa Sveitsin Dario Cologna oli 0,4 sekuntia parempi kuin Ruotsin Marcus Hellner. Niskanen hävisi Colognalle 2.06,6.
”En vaan pystynyt pysymään mukana siinä pääletkassa, se meni sitten siihen. Vapaa oli ihan OK, omalla tasolla ja olen tyytyväinen siihen. Perinteisellä en päässyt ahtaalle, kun loppui kädet. Jouduin työntämään loiviin nousuihin vaan tasuria, ja se alkoi loppuun sitten maksaa. Vaihdoin viime hetkellä suksen, mutta viimeiset kiekat perinteisellä oli vaikeita”, Niskanen tuumi totisena.
Seurakaveri Sami Jauhojärvelle kilpailu oli valmistautumista hänen päämatkalleen 15 kilometrille. Jauhojärvi oli hiihtonsa jälkeen mietteliäs.
”Pystyin puskemaan, mutta ei irtoa kaikki. Hiihto on puoliflegmaattista. Tietää, että on varaa, mutta ei vaan irtoa. Ihan hyvää kyytiä näyttivät kärjessä puskevan.”
Lari Lehtosen valmistautuminen on ollut hyvä, mutta kisaan hän ei saanut parastaan irti.
”Vaikea kisa. Jos olisi kulkenut kuten kulki viimeisen kierroksen, olisi voinut olla jotenkin tyytyväinen. Fiilis on hyvä, mutta en vaan saa sitä siirrettyä ladulle”, Lehtonen harmitteli.
Matti Heikkinen sanoi tehneensä sunnuntaina kaiken voitavansa. Ylähengitystien ongelmista kärsinyt Heikkinen oli kisakunnossa, mutta keuhkojen tilanne ei ole lievän sairastelun jälkeen vielä täysin normaali.
”Eihän se valmista menoa ollut, pertsa nyt oli ihan ookoo. Raja kun tulee, se tulee. Vapaan alussa se tuli, hiihdin hallitusti sen minkä pystyin maaliin. Tämän päivän anti tulisi perinteisen osuudella. tasapainoista, ihan ookoo-hiihtoa hiihdin sen minkä pystyin. Nyt pitää vaan olla hiljaa ja odottaa. Riehuminen eikä räyhääminen ei auta”, Heikkinen sanoi.
Jauhojärven ja Heikkisen päämatka 15 kilometriä perinteisellä on ohjelmassa perjantaina. Sitä ennen hiihdetään vielä sprintit tiistaina sekä naisten kymppi torstaina.