1.4.2007← Takaisin

Kauden viimeiset hiihtomestaruudet Roposelle ja Ohtoselle

Vapaalla hiihdettyjen pisimpien SM-matkojen mestaruudet menivät Pyhäjärvellä Joutsan Pommin Riitta-Liisa Roposelle ja Vuokatti Ski Team Kainuun Olli Ohtoselle.

Riitta-Liisa Roponen otti viikonlopun toisen mestaruutensa 30 km:lla selvällä, 1.34,7 min erolla seuratoveriinsa Aino-Kaisa Saariseen. Kolmanneksi sijoittui Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Manninen, joka puolestaan jäi Saarisesta reilun minuutin.

Miesten kuninkuusmatkalla 50 km:lla voittaja oli Vuokatti Ski Team Kainuun Olli Ohtonen, joka on päässyt oivaan kevätvireeseen. Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski otti hopeaa 25 sekuntia Ohtosesta. Ilman Kattilakosken sauvarikkoa kilpailusta olisi varmasti tullut vielä tasaisempi. Lapuan Virkiän Jari Kalliokoski hiihti SM-pronssille.

Urheilijoiden lisäksi Pyhäjärven SM-hiihtojen voittajia olivat kisajärjestäjät, jotka tehtyään melkein mahdottomasta mahdollisen, saivat kiitosta joka suunnasta. Lähes lumettomiin olosuhteisiin pystyttiin järjestämään kisat, joissa mestaruudet voitiin jakaa suunnitelmien mukaisesti ja tilanteeseen nähden mahdollisimman tasapuolisissa olosuhteissa.