Uutisen päiväys

12.2.2008← Takaisin

Kattilakoski tavoittelee sijoitusta 20 joukkoon, Simula hakee kokemusta

    Teemu Kattilakoski palaa lauantaina Liberecissä maastohiihdon maailmancupiin parin kuukauden tauon jälkeen. Kattilakoski sanoo, ettei tavoittele vapaan 15 kilometrillä ”kuuta taivaalta”, mutta odottaa hyvää hiihtoa ja toivoo sen riittävän 20 sakkiin.

    ”Kansainvälisistä kisoista on pitkä aika. Odotan, että pysyn terveenä Libereciin asti ja siellä. Ja että saan sellaisen hiihdon, mitä kunto edellyttää. Sellaisen tasapainoisen suorituksen”, Kattilakoski miettii.
    Korostuneelle toiveelle terveenä pysymisestä on syynsä, sillä Kattilakosken talvi on ollut taistelua flunssan kanssa.
    ”Joulukuun jälkeen on ollut neljä flunssaa. Aina kun olen ollut terve, olen ollut hyvässä kunnossa”, Kattilakoski sanoo.
    Flunssa ilman kuumetta vaivasi myös viime viikolla, mutta Kattilakoski ei usko sen vaikuttaneen kuntoon lainkaan.

    Libereciin matkustavassa suomalaismiesten kuusikossa Kattilakoski edustaa kokemusta, 23-vuotias Jussi Simula puolestaan toista ääripäätä. Simula on kilpaillut maailmancupissa vain kerran aikaisemmin, Lahdessa viime kaudella (59:s 15 kilometrin perinteisellä). 23-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva jyväskyläläinen toivoi talven hyvien hiihtojen myötä saavansa näyttöpaikan maailmancupiin, mutta myöntää valinnan Liberecin joukkueeseen kuitenkin tullen pienenä yllätyksenä.
    ”En oikein osaa mitään sijoitustavoitteita asettaa. Ehkä enemmän menee vielä kokemuksen hakemisen puolelle. Molemmat tyylit ovat minulle yhtä hyviä, vähän päivästä kiinni, kumpi parempi. Alkukaudesta 15 vapaalla oli parempi, mutta nyt olen panostanut perinteiseen, kun 23-vuotiaiden kisoissa on 15 kilometriä perinteisellä”, Simula kertoo.
    Viime viikonloppuna Simula kilpaili Kuopiossa, jossa hän voitti yhdistelmäkilpailun 5,3 sekunnin erolla Markus Pörstiin.
    ”Meni ihan ok, vaikka vähän olikin harjoitusväsymystä”, Simula kuittaa.

    Joukkueessa ovat:
    Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Pirjo Muranen Ounasvaaran Hiihtoseura, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Riikka Sarasoja Lappeen Riento.
    Miehet: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Kalle Lassila Vetelin Urheilijat, Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura, Jussi Simula Nakkilan Vire, Jesse Väänänen Lahden Hiihtoseura.

    Kilpailujen aikataulu (ajat Suomen aikaa):
    Lauantaina 16.2.
    11.15 Miehet, 15 km (v)
    15.00 Naiset, 10 km (v)
    Sunnuntaina 17.2.
    11.00 Parisprintti (p), miehet ja naiset, alkuerät ja loppukilpailut

    YLE televisioi kilpailut seuraavasti:
    YLE TV2 lauantaina 16.2. klo 11.05-12.25 Miesten 15 km (v)
    YLE TV2 lauantaina 16.2. klo 14.50-15.50 Naisten 10 km (v)
    YLE TV2 sunnuntaina 17.2. klo 10.50-13.10 Naisten ja miesten joukkuesprintit
    Selostajana Jussi Eskola ja asiantuntijana Jarmo Punkkinen.

    Lisätietoja Liberecin kisoista: www.liberec2009.com