Uutisen päiväys

8.3.2008← Takaisin

Kattilakoski 13:nneksi Holmenkollenin 50 kilometrillä

Miesten 50 kilometrin kilpailu Oslon Holmenkollenilla oli Ruotsin Anders Södergrenin hallintaa, sillä toiseksi sijoittunut ja maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo aiemmin varmistanut Tshekin Lukas Bauer hävisi 2.32,5. Paras suomalainen oli 13:nneksi sijoittunut Teemu Kattilakoski.

Kattilakoski hävisi uransa ensimmäisessä Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailussa Södergrenille 6.58,4.
”Sijoitus on varmaan ihan OK, mutta ei kyllä hiihtona ollut mitään mahtavaa. Ensimmäinen kierros oli todella vaikea ja vielä toisellakin alussa. Ehkä aavistuksen oli ylitankkausta, ei ollut mitään herkkää hiihtoa. Ihan ok kuitenkin, mutta ei mitään riemunkiljahduksia”, Kattilakoski sanoi kauden parhaasta cup-sijoituksestaan.

Matti Heikkinen oli vielä kahden kierroksen eli 33,4 kilometrin jälkeen 14:ntenä, mutta joutui taipumaan viimeisellä kierroksella ja sijoittui 38:nneksi.
”Kaksi kiekkaa meni hyvin, sitten ei enää. Oli vaikea viimeinen kierros, mutta pakkohan se oli (jaksaa maaliin)”, Heikkinen huokasi maaliin päästyään.

Uransa toisen maailmancupin osakilpailun hiihtänyt Lari Lehtonen taisteli maaliin 51:ntenä.
”Elämäni raskain kilpailu! Vielä raskaampaa mitä kuvittelin. Tosi vaikeita hetkiä oli viimeisellä kierroksella, piti taistella”, Lehtonen sanoi legendaarisen kilpailun selvitettyään.

Viikolla vatsatautia ja lievää lämpöä potenut ja vasta perjantaina osallistumisestaan päättänyt Ville Nousiainen keskeytti ensimmäisen 16,7 kilometrin jälkeen.