Uutisen päiväys

27.10.2018← Takaisin

Katri Lylynperä ja Lauri Vuorinen ensimmäistä kertaa Suomen Cupin voittoihin

Suomen Cupin henkilökohtaisten osakilpailuvoittajien ketjuun saatiin kauden avauksessa Vuokatissa kaksi uutta nimeä, kun naisten sprintin voitti Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ja miesten sprintin Skiteam 105:n Lauri Vuorinen. Mari Eder ja Leena Nurmi sekä Verneri Suhonen ja Heikki Korpela veivät muut palkintokorokesijat.

Lylynperä kävi voitosta Ederiä vastaan loppusuorataiston, jonka käänsi edukseen. Vaikean viime kauden jälkeen kausi alkoi tänä vuonna huomattavasti iloisemmissa merkeissä.

– Iskä sanoi, että lähdetään hakemaan parasta Suomen Cup -sijoitusta, ja kysyin häneltä, ymmärtääkö hän, että se on sitten voitto. Ei hän ihan tähän uskonut, enkä minäkään näin korkealle, mutta selkeästi oli podiumille tavoite, Lylynperä sanoi.

–Luulen, että loppusuoralla tilanne oli, että voitto oli minulle paljon tärkeämpi juttu kuin Marille, olin hyvin nälkäisesti hänen perässään. Hönkämäestä asti katselin Maria, että jos tämä menee maalisuoralle, kyllä minä ohi menen. Erissä tuli ”vahingossa”, ajatus oli alkuerässäkin, ettei tarvitse itse vetää, mutta keulaan kuitenkin jotenkin aina jouduin ja sitten ajattelin, että siinä on tämmöisenä päivänä aika mukava hiihtää, Lylynperä tuumi.

Vuorinen ehti puolestaan tuuletella jo hyvissä ajoin ennen maalia, niin selvän eron hän oli hiihtänyt jo loppusuoralle tullessaan. Vuorinen on aiemmin ollut Suomen Cupin henkilökohtaisissa kilpailuissa kolmesti kolmas, joten voitto toi komean uuden tilastomerkinnän.

– Karsinnassa hiihto tuntui heti tosi hyvälle ja helpolle. Alkuerään otin aika lyhyen verryttelyn, ja se tuntui aika vaikealta. Tuntui, että jalat olivat vähän puuduksissa, mutta siitä sitten alkoi aukeamaan taas paremmin. Välierä oli helppo ja finaalissa oli vain yksi taktiikka: heti vaan täysillä. Tiesin, että sillä pystyn voittamaan, Vuorinen sanoi.

Sunnuntaina Vuokatissa hiihdetään viestit.

Vuorisen ja Lylynperän haastattelut kokonaisuudessaan Soundcloudissa, jossa myös Suhosen ja Ederin kommentit:

Katri Lylynperän kommentit

Lauri Vuorisen kommentit

Mari Ederin kommentit

Verneri Suhosen kommentit

(Kuvat: Heidi Lehikoinen)