Uutisen päiväys

25.3.2011← Takaisin

Jylhä ja Muranen sprinttimestareiksi Puijolla

Vuokatti Ski-Team Kainuun Martti Jylhä ja Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen ottivat perjantaina Kuopion Puijolla vapaan hiihtotavan sprintin Suomen mestaruudet.


Mitalistiten videohaastattelut
MIEHET
NAISET


23-vuotiaalle Jylhälle SM-kulta oli ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten SM-kulta. Jylhä on voittanut neljänä viime talvena parisprintin ja viestin SM-kultaa.

- Legojen kanssa oli vähän vikaa. Jotain tulehdusta siellä oli ja se haittasi menoa varsinkin tammikuussa. Hyvälle maistuu mitali. Tätä lähdettiin hakemaan ja sieltähän se tuli, totesi Jylhä.

Jylhä oli finaalissa ylivoimainen halliten sitä alusta loppuun. Hopeaa saavutti kaksinkertainen sprintin Suomen mestari (2008, 2009) IF Minkenin Matias Strandvall ja pronssia kahden edellistalven SM-hopeamitalisti Oulun Hiihtoseuran Lasse Paakkonen.

Kolmikko pääsi ratkaisemaan mitalien kohtalon rauhassa, sillä muut finalistit kolaroivat jo varhaisessa vaiheessa. Vuokatin Sami Jauhojärvi oli lopulta neljäs, Kuhmo-Skin Kusti Kittilä viides ja maailmanmestari Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen kuudes. B-finaalin voiton vei Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen.

Naisten mestariksi hiihti viimeisiä SM-kisojaan kisaava 30-vuotias Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen. Sprintin SM-kulta oli Muraselle jo kuudes (2001, 2003, 2004, 2008, 2009) ja kaikkiaan yhdestoista yleisessä sarjassa.

- Mukavaa lopettaa mestaruuteen. En miettinyt, että pitää ottaa kulta, vaikka voittamaan toki aina lähdetään. Tarkoituksena oli nauttia ja saada hyvä ja iloinen tunnelma. Hyvinhän se sitten meni, tuumasi Muranen.

Hopealle hiihti niukasti Muraselle loppukirissä hävinneenä Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen. 23-vuotiaiden sprintin maailmanmestaruuden viime kaudella voittaneelle Laukkaselle hiihdon SM-mitali oli toinen (pronssia sprintissä 2009).

Pronssille naisten sprintissä ylti Joutsan Pommin Aino-Kaisa Saarinen. Lappeen Riennon Riikka Sarasoja oli neljäs, Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki viides ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen kuudes. B-finaalin voiton vei nuorten sprintin maailmanmestari, Vieremän Koiton Kerttu Niskanen.

Miesten sprinttiin osallistui 102 hiihtäjää ja naisten 62.

Lauantaina Puijolla hiihdetään SM-viestin ja sunnuntaina naisten 30 km sekä miesten 50 km.