Uutisen päiväys

21.12.2019← Takaisin

Joni Mäki niukasti ulos välieristä – suomalaisnaisia ei nähty sprintin erävaiheissa

Maastohiihdon maailmancupia jatkettiin tänään Planicassa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Parhaimmasta suomalaistuloksesta vastasi Joni Mäki, joka oli 13:s.

Suomalaisnaisia ei nähty tänään kilpailun erävaiheissa. Parhaimman sijoituksen saavutti Anni Alakoski, joka oli karsinnan 36:s. Sijoitus on Alakoskelle uran paras maailmancupissa.

"Oli tänään plusmerkkinen päivä. Tuli ihan hyvä onnistuminen, hiihto tuntui hyvältä. Loppuun tuli pieni notkahtaminen, se harmittaa. Siihen jäi se reilu sekunti jatkopaikasta. Positiivinen fiilis jäi päivän kisasta", totesi Alakoski.

Valmentaja Ville Oksanen totesi päivän olleen kaksijakoinen. Oksanen näki positiivisena sen, että Planicaan saatiin mukaan nuori joukkue ja nousevia tulokkaita. 

”Kokonaisuutena vapaan sprintti on meille haastava. Viime vuosien aikana ei ole ollut tulokkaita, mutta nyt oltiin nuorella joukkueella liikenteessä. Tästä pitää lähteä töitä tekemään, pitää pystyä parantamaan maksimitehon tuottoa”, kommentoi Oksanen.

Tiia Olkkonen oli karsinnan 40:s, Katri Lylynperä 43:s ja Anita Korva 54:s.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa


Joni Mäki vain niukasti ulos välieristä – "Tänään palattiin taas omalle tasolle"

Joni Mäki oli miesten kilpailun 13:s ja myös ainoa suomalaismiehistä, joka selvitti tiensä jatkoon karsinnasta. 

Mäen kilpailu päättyi erävaiheen ensimmäiseen hiihtoon. Mäki oli eränsä kolmas, häviten erän toiseksi hiihtäneelle Ruotsin Marcus Gratelle vain kolme sadasosaa. Aika ei riittänyt aikavertailun kautta jatkoon. 

”Tänään palattiin taas omalle tasolle. Aika-ajo oli perusvarmaa tekemistä. Erässä periaatteessa ihan hyvää taistelua koko ajan. Vähän huono lähtö, joutui hakemaan paikkoja keskivaiheilla. Loppuun tuli hyvin ja pystyi haastamaan kavereita”, kertasi Mäki päiväänsä kilpailun päätteeksi.

Planicassa kilpailtiin erikoisissa olosuhteissa. Ukkosmyrsky ja raekuuro jopa keskeyttivät kilpailun hetkeksi.

”Toivottavasti keli vähän paranisi. Kyllä tämä melkein TOP3 mielenkiintoisimpiin kisoihin menee omalla mittapuulla”, totesi Mäki.

Lauri VuorisenRistomatti Hakolan ja Verneri Suhosen kilpailu päättyi karsintaan. Vuorinen oli päivän 37:s, Hakola 39:s ja Suhonen 44:s

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: SHL / Jesse Väänänen