Uutisen päiväys

2.1.2015← Takaisin

Jauhojärvikin ulos Tour de Skiltä sairastelun takia

Sami Jauhojärvi joutuu jättämään Tour de Skin väliin kuumeen takia. Jauhojärvi matkustaa tänään takaisin kotimaahan. Suomella on poisjääntien takia ainoastaan kolme miestä Tour de Skillä. Korvaavia urheilijoita pitkälle kiertueelle ei näin lyhyellä varoitusajalla ollut mahdollista ottaa.

”Nämä molemmat poisjäämiset tulivat niin viime hetkellä, ettei siihen oikein pystytty reagoimaan näin pitkän kiertueen ja raskaskuormitteisen kilpailutapahtuman osalta. Tämä on valitettavaa, mutta tähän vuodenaikaan on ollut paljon flunssatyyppistä sairautta liikenteessä. Mustilla (Sami Jauhojärvi) oli 37,3 astetta kuumetta aamulla kuudelta, kun hän oli laittanut mulle viestin. Ja nyt kun kävin hänen luonaan, oli kuume noussut jo 38 asteeseen ”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi.

Aiemmin tällä viikolla sairastuvalle joutui Lari Lehtonen, joka ei  ehtinyt matkustaa Tour de Skille vaan jäi suoraan kotiin sairastamaan.

Yhdeksän päivää kestävä Tour de Ski starttaa nyt lauantaina Oberstdorfissa vapaan hiihtotavan prologeilla. Suomella kisaan starttaa kahdeksan urheilijaa. ”Naisista kaikki viisi ovat jo useamminkin kerran olleet täällä ja on menestyneet hyvin, joten siinä mielessä monella urheilijalla on mahdollisuus lähteä nostamaan omaa tasoaan kohti kauden päätavoitteita”, päävalmentaja Jylhä kertoo ja jatkaa: ”Miehissä mielenkiinto ehkä kohdistuu siihen, että Iivo (Niskanen) on ensimmäistä kertaa terveenä tällaisessa kisassa. Tämä on kuitenkin huippu-urheilijan tulevaisuutta, tällaisessa kisassa menestyminen, näkee vähän osviittaa siitä, millainen kokemus tulee olemaan. Perttu Hyvärinen lähtee hakemaan niitä meille joukkueena niin tärkeitä maailmancupin pisteitä, siinä mielessä  Tourilla on erilaisia mielenkiinnon kohteita: Naisten kokenut joukkue ja menestymisen mahdollisuudet sekä pari nuorta miestä.”