30.3.2008← Takaisin

Jauhojärvi Rukan SM-kisojen triplamestariksi

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi sai tavoittelemansa, kun hän voitti Rukan SM-hiihdoissa sunnuntainakin. Perinteisen 50 kilometrin ylivoimainen mestaruus kuorrutti Jauhojärven viikonvaihteen, johon sisältyi mestaruus kaikilla matkoilla.

Kiteen Urheilijoiden Markus Pörsti vei SM-hopeaa, Inarin Yrityksen Jukka Salo pronssia. Erot olivat selvät, sillä Pörsti hävisi Jauhojärvelle 2.42, mutta voitti puolestaan Salon 1.13,6 minuutilla.
    ”Kilvanhiihto on mukavaa kun on kunnossa. Ei voisi enää parempi viikonloppu olla. Lähtöpaikka pelasti tänään paljon. Oli rankka matka. 3-4 kierroksella oli vaikeaa. Tänään 48 kilometriä mentiin aika heikolla pidolla, keli oli haastava”, Jauhojärvi jutteli tyytyväisenä.
    Pörsti tavoitteli Rukalla mitalia lähinnä perjantaina hiihdetyltä vapaan kympiltä, jolla hän sijoittui neljänneksi.
    ”Koko talvi on ollut perinteinen niin hakusessa, että ajattelin että jos maaliin pääsen niin hyvä. Ajattelin, että jos 15 joukkoon pääsen, niin hyvä. Oli kyllä raskas reissu, mutta yllättävän hyvin jaksoin. 30 kilometrin jälkeen rupesin ajattelemaan, että voi tulla mitali”, lääketieteen opiskelija sanoi.
    Pörstin kanssa tiukan taistelun mitalista kävi maajoukkueen hierojana paremmin tunnettu Jukka Salo, joka oli vielä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä täpärästi Pörstiä edellä.
    ”Olen koittanut pitää kuntoa yllä, mutta en olisi (mitalia) uskonut. Mitali maistuu loistavalta, ainahan sitä toivoo”, Salo naureskeli.
    ”Lähdin riskillä liikkeelle, viimeinen kierros oli vaikea”, Salo tiivisti kilpailunsa kulun.