5.1.2008← Takaisin

Jauhojärvi putosi täpärästi bonussekunneilta

28.12.2007

Suomen mieshiihtäjät aloittivat Tour de Skin myös hyvin. Sami Jauhojärvi putosi täpärästi 0,2 sekunnin erolla bonussekunneilta ja oli neljäs, kilpailun toinen suomalaishiihtäjä Ville Nousiainen oli myös hyvin kärjen vauhdissa sijoittuen 12:nneksi.

Kilpailun voitti isäntämaan Lukas Bauer, jolle Jauhojärvi hävisi bonussekuntien vähentämisen jälkeen 18,5 sekuntia. Nousiainen on Baueria perässä 29,4 sekuntia.

”Tiistaina vielä mietin, että kannattaako tänne lähteäkään. Ihmeellinen on kroppa, kun tulee kisatilanne, kulkee ihan eri lailla. Harmittaa, kun noin lähelle jäi podiumpaikasta, mutta samalla on kuitenkin huojentunut olo. Hiihtoon en ole tyytyväinen, se oli sellaista väkinäistä, ei mitään helppoa ja rentoa. En ärsyttävämpää matkaa tiedä kuin tuo, 2,5 kilometriä on niin hapoilla ettei eteensä näe”, Jauhojärvi summasi avauskilpailun hyväntuulisena.

”Parempi aloitus kuin viime vuonna (78:s Münchenin sprintissä)! Ei se hiihtona mikään aivan älytön ollut, sellaista hosumista noilla nopeimmilla matkoilla. Raaempi matka kuin pidemmät matkat tuollainen on hiihtää. Nyt on kuitenkin suht siedettävä ero kärkeen, joten hyvät lähtökohdat huomiseen”, Nousiainen tuumi.

Tour de Ski jatkuu lauantaina Nove Mesto na Moravessa. Toisessa osakilpailussa naiset hiihtävät 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Kilpailuun lähdetään ensimmäisen kilpailun mukaisin aikaeroin.