Uutisen päiväys

18.1.2006← Takaisin

Jauhojärvi ja Nousiainen vauhdissa Italiassa

Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen sijoittuivat toiseksi hyvätasoisessa parisprintin kutsukilpailussa Italian Feltressä.

Fauner, di Centa, Piller Cotrer... Kovia nimiä lähtölistalla, mutta Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen eivät kuvia kumartaneet osallistuessaan Sportfulin ensimmäistä kertaa isännöimään parisprintin kutsukilpailuun maanantai-iltana.
Aivan perinteisestä parisprintistä ei kisassa ollut kysymys, sillä vaikka kilpailuun osallistui 13 joukkuetta, vain 3 joukkuetta sai hiihtää maaliin.
Jokaisella kierroksella nimittäin pudotettiin aina yksi joukkue niin kauan, että kolme joukkuetta oli jäljellä ja nämä joukkueet ratkoivat lopussa parivaljakoiden paremmuuden.
- Pojat pitivät hyvin kiinni sopimastaan taktiikasta ja olivat koko ajan kolmen parhaan joukossa ja puolet ajasta keulassa, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi.
Loppuratkaisussa he joutuivat kuitenkin toteamaan italialaisten Roberto de Zoltin ja Tullio Grandelisin jalan mitan paremmaksi.
- Tapahtuma oli varsin mielenkiintoinen ja houkutteli paljon yleisöä paikalle. Ja myös pastatarjoilu kisan jälkeen oli hyvää, Jylhä kiitteli.
Kolmikko jatkaa korkean paikan leiriä Enego-nimisessä kylässä vielä keskiviikkoiltaan asti, jossa he saavat takuulla olla rauhassa: paikkakunnalla ei nimittäin toimi kännykät eikä Internetistä ole tietoakaan.