23.2.2008← Takaisin

Jauhojärvi ja Nousiainen 20 joukkoon Falunissa

Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen ylsivät 20 joukkoon maailmancupin yhdistelmäkilpailussa Ruotsin Falunissa. Jauhojärvi oli parhaana suomalaisena 18:s ja hävisi kilpailun voittaneelle Tshekin Lukas Bauerille 23,1 sekuntia. Nousiainen oli 20:s (-26,7).

Sekä Jauhojärvi että Nousiainen pysyivät lähes läpi kilpailun massiivisessa pääjoukossa, jossa varsinaiset ratkaisut jäivät vapaan osuuden viimeiselle kierrokselle. Pari kilometriä ennen maali voittoon näytti rynnistävän Ruotsin Anders Södergren, joka kuitenkin joutui Bauerin ohittamaksi hieman irtiottonsa jälkeen. Bauerin voittoa puolestaan nousi vielä loppukirissä haastamaan Norjan Tord Asle Gjerdalen, joka lopulta hävisi Bauerille vain 0,7 sekuntia.

”Ehkä elämäni parasta pursuitia (yhdistelmäkilpailua). Helposti pysyin mukana (perinteisellä) ja vapaa lähti helposti. Loppukiri irtosi tänään tosi hyvin, sellainen 1,5 kilometrin loppukiri ja sain siinä Villenkin ohitettua”, Jauhojärvi sanoi ja iloitsi sijan paremmasta sijoituksesta viime lauantain Liberecin kilpailuun verrattuna.

”Hiihto olisi ollut ihan hyvä, mutta suksi ja voitelu meni tänään vähän pieleen. Tänään oli aika toivoton tehtävä taistella kärkisijoista, kulutti energiaa aina ajaa letkaa kiinni”, kertaalleen kaatunutkin Nousiainen harmitteli.

Muista suomalaisista Tero Similä oli 47:s ja Teemu Kattilakoski keskeytti. Sunnuntaina Falunissa hiihdetään viestit.