Uutisen päiväys

8.12.2007← Takaisin

Jauhojärvi ensimmäistä kertaa maailmancupin kilpailussa palkintopallille

Suomalaisjuhlat Davosissa eivät päättyneet naisten kilpailuun, sillä Sami Jauhojärvi ylsi miesten 15 kilometrillä kolmanneksi. Palkintopallisijoitus oli Jauhojärvelle uran ensimmäinen maailmancupin kilpailussa, vaikka hän olikin jo viime talvena Tour de Skissä Val di Fiemmen osakilpailussa 30 kilometrillä kolmas.


Jauhojärvi hävisi perinteisen hiihtotavan kilpailun voittaneelle Saksan Axel Teichmannille vain 11,3 sekuntia. Toisen sijan vienyt Norjan Odd-Björn Hjelmeset puolestaan voitti Jauhojärven vain 2,5 sekunnilla.

”Olen yllättynyt, siihen nähden mikä tunne on tässä viikolla ollut. Olen täällä Davosissa kiskonut kovia harjoituksia yhtä päivää lukuun ottamatta. En uskaltanut lähteä kovaa, joten lähdin rauhallisesti. Silti tuli ihan kärkiaikoja. Kolmen kilometrin jälkeen alkoi kulkea hyvin. Toisella (5 kilometrin) kierroksella pääsin 8 kilometrin kohdalla hiihtämään ensimmäisellä kierroksellaan olleen (Anders) Södergrenin kanssa. Oli tänään tosi herkkä pito, tasatyöntö kulki käsittämättömän hyvin. Suurin pelko tänään kuitenkin oli se, miten selkä kestää – se on ollut aika kireänä Rukan kisojen jälkeen. Jirkan (maajoukkueen fysioterapeutti Jirka Ilomäki) kanssa olemme kuitenkin tehneet sen kanssa töitä, eikä se vaivannut kisassa yhtään. Val di Fiemmen kilpailuun verrattuna tämä palkintopallisija tuntuu älyttömän paljon paremmalta, tämä on sentään maailmancup”, Jauhojärvi iloitsi.

Muista suomalaisista Ville Nousiainen oli 33:s ja Matti Heikkinen 59:s.

”Nyt oli huonoin päivä, mikä täällä Davosissa on ollut (maanantaista lähtien). Eilen (perjantaina) jos olisi hiihdetty tämä kilpailu, olisi ollut ihan erilaista. Tunsin jo aamulla, että reidet olivat tukossa. Tämä ei ollut meikäläisen päivä”, Nousiainen sanoi.

”Sattui ja tapahtui kaikenlaista. Ensimmäisellä kierroksella meni sauva poikki. Välillä tökki ja välillä lipsui. Ainakin jaksoin tasatyöntöä työntää, se oli tänään positiivista. Olin Rukaa ennen kipeänä ja yskä on vielä aika kova. Tänään hiihdossa oli iskua enemmän kuin Rukalla, mutta en saanut sitä ihan ulos vielä. Paras isku antaa vielä odottaa”, Heikkinen sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com