Uutisen päiväys

10.12.2014← Takaisin

Järvelä avasi maailmancupin komeasti kakkossijalla

  • Maija Järvelä aloitti kauden hienosti ampumahiihdon pikakisassa.

Maija Järvelä aloitti vammaishiihdon maailmancupin Vuokatissa lupaavasti, sillä hän sijoittui ampumahiihdon pikakilpailussa toiseksi. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa 7,5 kilometrin kilpailun voitti yhdellä ohilaukauksellakin Ukrainan Oleksandra Kononova. Saman luokan miesten 10 kilometrin kilpailussa päivän toinen suomalaisedustaja Juha Härkönen oli 15:s.

”Tuloshan on ihan loistava! En tuollaista odottanut ollenkaan, odotin, että olen korkeintaan viiden seutuvilla. Vähän liian innokkaasti lähdin liikenteeseen. Aika riskillä lähdin, kun oli kauden eka startti. Varmaa tietoa omasta kunnosta ei ollut, joten lähdin kokeilemaan, miten jaksan. Viimeisellä kiekalla tulikin sitten vanha tuttu yökkäysrefleksi Kurun nousun päällä, joten pikkaisen liian innokkaasti lähdin”, Järvelä summasi.

Järvelä iloitsi myös nolla-ammunnastaan.

”Jännitti aika paljon eka ammunta. Toiseenkin tulin melko kovalla sykkeellä, mutta ihan hyvin. Varmaan ammunta-aikakin oli ihan ookoo.”

Härkönen ampui ensimmäiseltä paikalta yhden ohilaukauksen. Miesten kilpailussa voitto meni Venäjälle, kun ykköseksi hiihti Vladislav Lekomtcev.

”Muuten meni hyvin, mutta suksi ei pelannut kuten piti. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tähän starttiin, tästä se lähtee paranemaan, kun saa kisoja alle”, Härkönen sanoi.

Päävalmentaja Toni Myllylä on kehunut Härkösen menneen kovasti eteenpäin viime vuoteen verrattuna. Härkönen on samaa mieltä.
”Kehityksen olen huomannut itsekin, varsinkin jyrkissä nousuissa hiihto on eteenpäin vievää ja kisan edetessä jaksan maitohappoa paremmin. Pidempään jaksan mennä”, Härkönen sanoi.

Vammaishiihdon maailmancup jatkuu Vuokatissa 17. joulukuuta asti. Seuraavana kilpaillaan ampumahiihdon pitkillä matkoilla.

(Kuva: Arja Korhonen)