Uutisen päiväys

30.10.2016← Takaisin

Jämin Jänteen ja Oulun Hiihtoseuran juhlat viestiavauksessa

  • Kuva: Arja Korhonen
  • Kuva: Heidi Lehikoinen

Suomen Cupin viestivoittajien listaan saatiin Vuokatissa uusi nimi, kun Jämin Jänne vei miesten viestin voiton loppukiritaistelun jälkeen. Naisten viestissä voiton vei Oulun Hiihtoseura.

Miesten viesti ratkesi vasta ankkuriosuudella. Voittoon näytti etenevän Kouvolan Hiihtoseura, mutta Jämin Jänteen ankkuri Ristomatti Hakola oli eri mieltä. Hakola saavutti Kouvolan ankkuria Lauri Lepistöä koko ajan, iski kantaan juuri loppusuoralle tultaessa ja lopulta ohi. Ennen Hakolaa Jämin viestiä veivät Markus Vuorela ja Antti Ojansivu. Miesten viestin kolmas oli Vantaan Hiihtoseura.

”Ihan jäätävä fiilis”, Hakola tunnelmoi.
”Hiihdeltiin poikien kanssa ja ajattelin, että 27 sekuntia ja kierros on tekemätön paikka. Sitten yhtäkkiä (Lauri) tuli näkyviin. Loppusuoralla molemmat horjuimme, siitä pääsin sitten kuittaamaan”, Hakola sanoi.

”Tiesin, kun porukan mukana tulen, pojat hoitaa homman”, aloittaja Vuorela sanoi.

”Vähän hirvitti lähteä tuollaiseen sohjoon, kun on jalan kanssa ollut ongelmia. Yritin siinä letkassa tulla. Vähän mietitytti, onko ykkössija jo mennyt, mutta on tuo Hakola vaan aika kettu”, Ojansivu sanoi.

Naisten viestissä Oulun Hiihtoseura jätti pitkään naisten viestiä hallinneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran kakkoseksi. Marjaana Pitkänen ja Riitta-Liisa Roponen pohjustivat Heli Heiskaselle hyvän johtoaseman, eivätkä uhkaajat häntä neljän kilometrin lenkillä pystyneet haastamaan. Kainuun Hiihtoseura oli kolmas.

”Voitto maistuu tosi hyvältä”, kolmikko hihkui.

”Jännitti jonkin verran, mutta se kuuluu asiaan. Hyväntuntuista hiihtoa oli, ei mitään hätää. Ajattelin, että jos hyvin menee, voi pienen eron saadakin. Hyvin meni”, OHS:ään tälle kaudelle siirtynyt Pitkänen sanoi.

”En ollut taktista vetoani tehnyt ollenkaan niin, että Marjaana tulisi keulasta. Olin ajatellut, että tulee iso keulaporukka. Oma hiihto oli aivan hyvä, olen ihan tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen”, Roponen sanoo.

Heiskaselle ankkuriosuus oli jännittävä paikka, mutta hän sai huipentaa kilpailun komeaan voittotuuletukseen.

”Jännitti tosi paljon! Ritun hiihtoa uskalsin pikkuisen katsoa, että tiesin, milloin pitää itse olla valmiina. Hiihto oli ihan ookoo, on aina vähän arvoitus tässä vaiheessa vuotta, minkälaista häsellystä se on. Tuntuu, että on enemmän kiire kuin vauhtia, mutta hyvin tämä onneksi meni”, Heiskanen sanoi.

Suomen Cup jatkuu 19. –20.11. Rovaniemellä.

Videohaastattelut kokonaisuudessaan:

Jämin Jänne: https://www.facebook.com/hiihdonsuomencup/videos/1822874981328051/
Oulun Hiihtoseura: https://www.facebook.com/hiihdonsuomencup/videos/1822863954662487/

Muita haastatteluja SHL:n Sound Cloudissa:

Hämeenlinnan Hiihtoseura: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-viesti-hameenlinnan-hiihtoseura-naiset
Kainuun Hiihtoseura: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-viesti-kainuun-hiihtoseura-naiset Kouvolan Hiihtoseura (Vuorinen, Lepistö): https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-viesti-kouvolan-hiihtoseura-vuorinen-lepisto
Vantaan Hiihtoseura Olli Hiidensalo: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-viesti-vantaan-hiihtoseura-olli-hiidensalo