Uutisen päiväys

14.3.2008← Takaisin

Jacobsen säilytti oljenkortensa, Roponen prologin parhaana suomalaisena kolmas Santa Caterinassa

Prologin neljäs sija ei vielä tuonut Virpi Kuituselle viimeistä sinettiä maailmancupin kokonaisvoitolle Santa Caterinassa. Hyvästä sijoituksesta huolimatta ainoa uhkaaja Astrid Jacobsen oli toinen ja säilytti oljenkortensa cupin voittoon.

Päivän parhaasta suomalaismenestyksestä vastasi Riitta-Liisa Roponen, joka oli 2,5 kilometrillä kolmas. Suomen mieskolmikosta paras oli Matti Heikkinen, joka sijoittui 13:nneksi.

”Sijoitukseen olen tyytyväinen, mutta pettynyt siihen, ketä edellä oli. Aika raskas ja todella pehmeä keli kulutti voimia. Loppu tuli hyvin”, Kuitunen sanoi.

Naisten prologin voitti Saksan Claudia Nystad, jolle vahvasti lopun tullut Roponen hävisi 9,3 sekuntia.
”Alussa ei meinannut rytmiä löytyä, mutta ei kai tarvitsekaan tällaisessa ja ehkä hyväkin ettei löytynyt. Lopussa tuli tosi hyvin. Kaikki toimi tosi hyvin tänään”, Roponen iloitsi.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli kymmenes ja Riikka Sarasoja 18:s, Pirjo Muranen oli 59:s ja Silja Tarvonen 61:s.

”Lähdin ehkä vähän liian lujaa, kun lopussa olin niin väsynyt, etten jaksanut tehdä töitä enää loppuun asti”, Saarinen tuumi.

Miesten kilpailun voitti kotiyleisön riemuksi Italian Pietro Piller Cottrer. Matti Heikkinen oli 13:s, Ville Nousiainen 19:s ja Sami Jauhojärvi 20:s. Heikkinen sairastui lievään flunssaan Oslossa Holmenkollenin 50 kilometrin jälkeen.

”Oli raskasta. Ei ollut paha lihaksistolle, mutta hengitykselle. Keuhkot olivat todella kipeät . Flunssa on nyt menossa pois, mutta keuhkot ovat kipeät. Tyytyväinen pitää olla kun pisteitä tulee, tuntemuksiin nähden todella hyvä”, Heikkinen iloitsi.

Lauantaina naiset hiihtävät 10 kilometriä ja miehet 20 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla yhteislähtönä. Lauantain tulosten perusteella ei jaeta cup-pisteitä, mutta sunnuntaina lopputulosten perusteella jaetaan tuplapisteet. Lauantaina on myös jaossa bonussekunteja, joita perjantaina saivat kolme parasta (15-10-5).

Tulokset ja cup-tilanteet: www.fis-ski.com