Uutisen päiväys

22.1.2008← Takaisin

Ilkka Tuomistolle toinen voitto vammaishiihdon maailmancupissa

    Ilkka Tuomisto otti jo kauden ja myös uransa toisen voittonsa vammaishiihdon maailmancupissa, kun kauden neljäs osakilpailu hiihdettiin Saksan Oberstdorfissa. Hämeenkyröläisen ykköstila liikuntavammaisten miesten luokassa 20 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa oli ylivoimainen, sillä Japanin Yoshihiro Nitta hävisi 1.18,7.

    ”Tuli rento hyvä hiihto rankan setin päälle (neljäs kilpailu viiden päivän sisällä). Sain aikaiseksi hyvän, tasapainoisen hiihdon. Tiesin aika tarkalleen tilanteen koko ajan, vaikka 13-16 kilometrin kohdalla oli vaikea hetki, se ei kuitenkaan ollut hirmu paha. Nyt täytyy saada palauteltua ennen Vuokatin kisoja. Maailmancupissakin on mielenkiintoinen tilanne, laskeskelin että olen neljä pistettä Venäjän Kirill Mihailovia perässä. Tiukkaa on”, Tuomisto sanoi.

    Tällä kaudella Tuomiston tavoin myös kaksi voittoa ottanut Mihailov oli tiistaina neljäs. Suomen toinen edustaja, näkövammaisten luokassa kilpaileva Jarmo Ollanketo ei tiistaina kilpaillut. Maailmancup jatkuu lauantaina Vuokatissa, jossa kilpaillaan vapaan hiihtotavan sprintti.

    Tulokset:
    Oberstdorf, Saksa:

    Vammaishiihdon maailmancup, 4. osakilpailu:

    Liikuntavammaiset miehet, 20 km (p): 1) Ilkka Tuomisto Suomi 1.06.01,4, 2) Yoshihiro Nitta Japani -1.18,7, 3) Alfis Makametdinov Venäjä -1.55,9.

    Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.wsv-isny.de/