Uutisen päiväys

28.2.2008← Takaisin

Ilkka Tuomisto toinen Norjan Nesissä

    Ilkka Tuomisto jatkoi vahvaa kauttaan vammaishiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui liikuntavammaisten miesten luokassa perinteisen vitosella toiseksi Norjan Nesissä.

    Voittoon hiihti maailmancupin voiton käytännössä varmistanut Venäjän Kirill Mihailov, jolle hämeenkyröläinen hävisi 14,8 sekuntia.

    ”Aamulla tuntui ihan hyvältä, samoin verrytellessä. Kisatilanne meni kuitenkin säheltämiseksi, sellaiseksi hosumiseksi, kun vitonen on sen verran nopea. Sijoitus on kuitenkin ihan mukava. Vuokatin osakilpailuiden (edelliset osakilpailut tammikuun lopussa) jälkeen palauttelin huolella ja sen jälkeen harjoittelin määrällisesti, tarkoituksena treenin kautta saada kunto uuteen nousuun. Nyt tuntuu, että olisin asteen paremmassa kunnossa kun mitä Saksan ja Vuokatin osakilpailuissa olin”, Tuomisto sanoo.

    Kakkossija oli Tuomistolle kauden kolmas, lisäksi hän on voittanut kolme osakilpailua. Maailmancupin viimeinen osakilpailu hiihdetään lauantaina, joten Mihailov on 68 pisteen etumatkansa turvin käytännössä varma maailmancupin voittaja.

    Muista suomalaisista Maija Löytynoja oli liikuntavammaisten naisten luokassa seitsemäs. Vitosen voittoon hiihti Vuokatissa asuva ja opiskeleva japanilainen Shoko Ota. Näkövammaisten miesten luokassa Jarmo Ollanketo sijoittui kuudenneksi.

    Nesissä kilpaillaan perjantaina ampumahiihdossa, maastohiihdon kauden päätöskilpailu on ohjelmassa lauantaina.

    Tulokset:

    Nes, Norja:

    Vammaishiihdon maailmancup, 8/9 kilpailu:
    Miehet:
    Liikuntavammaiset (LW 2-9): 1) Kirill Mihailov Venäjä 13.17,9, 2) Ilkka Tuomisto Suomi 13.32,7, 3) Yoshihiro Nitta Japani 13.35,4.
    Näkövammaiset: 1) Brian McKeever Kanada 12.46,8, 2) Nikolai Poluhin Venäjä 13.31,1, 3) Vasili Shaptjaboi Valko-Venäjä 13.35,6,…6) Jarmo Ollanketo Suomi 14.33,2.
    Naiset:
    Liikuntavammaiset (LW 2-9): 1) Shoko Ota Japani 17.07,5, 2) Anna Burmistrova Venäjä 17.10,5, 3) Julia Batenkova Ukraina 17.57,8,…7) Maija Löytynoja Suomi 18.26,1.

    Täydelliset tulokset: www.nes-ski.no