Uutisen päiväys

6.1.2015← Takaisin

Iivo Niskanen puolivälieriin Val Mustairin sprintissä, Perttu Hyvärinen 48:s

  Iivo Niskanen puolivälieränsä viides. Hiihtäjä valitteli puhdittomuuttaan laskuissa. Perttu Hyvärinen kommentoi huippukunnon olevan "aivan hollilla".

  Iivo Niskanen sijoittui suomalaismieshiihtäjistä parhaiten tänään Val Mustairin sprintissä. Karsinnassa 19. nopeimman ajan hiihtänyt Niskanen sijoittui puolivälierässään viidenneksi eikä päässyt jatkoon.

  "Siinähän ne hiihdot menivät. Ei mitenkään suunnitellusti, olisi voinut vetää paremminkin. Meno ja mies tuntuivat tuoreelta, mutta vauhti vaan hyytyi. Se on semmoista, kun ei osaa laskea kunnolla", Niskanen kommentoi kriittisesti onnistumisiaan radan vauhdikkaissa laskuissa.

  "Kalusto oli ok ja suksi todella hyvä ja liukas. Laskuissa tuli vaan annettua turhaan tasoitusta muille."

  "Odotan kuitenkin innolla jatkokilpailuja, siellähän on seuraavana heti kymmenen kilometrin kilpailu josta odotukset ovat korkealla. Tourin parhaita matkoja ehdottomasti. Senkin voi sanoa, että rasitus ei ole vielä mitenkään isoa sorttia, joten miehessä kyllä riittää paukkuja loppuviikkoonkin", Niskanen kommentoi.

  Perttu Hyvärinen karsiutui jatkoerävaiheesta. Hyvärisen sijoitus päivän kilpailussa oli lopulta 48:s. Hiihtäjä ei ollut päivän suoritukseensa erityisen pettynyt, vaikka näkikin kokonaisuudessa parannettavaa.

  "Hiihto ei ollut mitenkään huono, vaikka se ei jatkoon riittänytkään. Hiukan meno hyytyi toisella kierroksella. Juoksuverryttely ei ehkä ihan riittänyt tänään saamaan hyvää virettä päälle, maitohappo iski kenties turhankin nopeasti."

  Hiihtäjän mukaan paras iskukunto on aivan hollilla.

  "Kunto on hyvä. Se enemmän harmittaa, että tietää olevansa kunnossa mutta se ei vielä realisoidu kilpailutilanteessa. Kun yksi suoritus loksahtaa kohdalleen, se helpottaa huomattavasti kauden jatkoa. Nyt tulee hyviä matkoja, joissa on kaikissa hyvä mahdollisuus onnistua."

  "Henkisesti tilanne tuntuu raskalta, mutta ei voi sanoa että mahdoton. Tykkään urheilla paineen alla ja mitä isompi kilpailu, sitä mukavampi on hiihtää. Sen osoittaa arvokisahistoriakin. Ja täällä Alpeillakin on ihan kivaa mennä autolla maasta toiseen, sekään ei tuo stressiä. Hyvillä mielin jatkokisoihin", kertoo Toblachin ylihuomista 25 kilometrin yhteislähtökilpailua innolla odottava Hyvärinen.