Uutisen päiväys

7.4.2019← Takaisin

Iivo Niskanen hallitsi 50 kilometriä, viikonlopusta sivussa ollut Hakola vei Suomen Cupin

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen vei maastohiihdon Suomen Cup -kauden päättäneen miesten 50 kilometrin SM-kullan. Niskanen jätti Juho Mikkosen toiseksi 1.50,1 minuutin erolla, Joni Mäki otti pronssin.

Uransa tähän kauteen päättävistä Vantaan Hiihtoseuran miehistä Matti Heikkinen oli neljäs ja Anssi Pentsinen 11:s. Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen vei maastohiihdon Suomen Cup -kauden päättäneen miesten 50 kilometrin SM-kullan. Niskanen jätti Juho Mikkosen toiseksi 1.50,1 minuutin erolla, Joni Mäki otti pronssin. Uransa tähän kauteen päättävistä Vantaan Hiihtoseuran miehistä Matti Heikkinen oli neljäs ja Anssi Pentsinen 11:s.

– Ei ollut helppoa, keli onneksi vähän liukastui loppuun. Oli ihan hyvä hiihto, ei tullut huonoa hetkeä. Paras vapaan 50 mitä olen hiihtänyt. Kyllä tämä lämmittää. Nyt kun jäi Falun (maailmancup) ja Kanada välistä, ei mitään herkintä, muttei voi sanoa, että liian väsynyt. Täällä oli hieno hiihtää, hienot maastot ja hyvin järjestetyt kisat, jälleen yhden hyvän kauden maailman huipulla hiihtänyt Niskanen sanoi.

Hän jatkaa kauttaan vielä Ylläs-Levi-hiihdossa. Niskanen oli yksi uransa päättänyttä Heikkistä maalissa tervehtineistä.

– Harvalla on niin kova irtiottokyky kuin Hapolla. Hän on meidän uudelle aikakaudelle asettanut tekemisen standardin, mitä vaatii, että pystyy pärjäämään, Niskanen sanoi.

Ristomatti Hakola piti ykköspaikkansa Suomen Cupissa, vaikka hän joutui jättämään Ylitornion kilpailut väliin. Perttu Hyvärinen oli toinen ja Niskanen kolmas.

Joni Mäen ja Juho Mikkosen kommentteja videomuodossa

Matti Heikkisen ja Anssi Pentsisen mietteitä Suomen Cupin Facebookissa ja Instagramissa myöhemmin sunnuntaina.

Kuvat: Touho Häkkinen