Uutisen päiväys

13.10.2007← Takaisin

Huollon päivät ovat Ramsaussakin täysiä

Maajoukkueen huoltomiesten päivät ovat Ramsaun leirilläkin pitkiä, mutta huoltopäällikkö Pekka Kemppi kertoo kaksikon ehtivän myös itse hiihtämään Dachsteinin jäätiköllä.


Meneillään olevalla leirillä Kempin apuna huollossa on Jari Nieminen. Huoltoporukan ainoa uusi kasvo tuli maajoukkueeseen Vuokatin Urheiluopiston yhteistyön kautta. Nieminen aloitti Urheiluopistolla kesäkuussa huoltokoulutuksen materiaalin rakentamisen ja pitää huoltokursseja.

”Kuuden maissa on herätys. Perinteisen osalta voitelu on tehty illalla valmiiksi, aamulla on enää hienosäätöä. Hiihtäjien kanssa lähdetään ylös (jäätikölle) 7.45 ja siellä päivystämme harjoituksen ajan, jos tarvitsee pitopuolelle tehdä jotain”, Kemppi kertoo.

Seuraavaa päivää varten työt alkavat jo lounaan jälkeen, jolloin Kemppi ja Nieminen aloittavat suksien laiton. Ramsaun leirillä huoltopäällikön päiviin kuuluvat myös palaverit eri voide- ja suksifirmojen edustajien kanssa. Varsinainen uusien suksien testaus on Saariselän lumileirin ohjelmaa.

”Kesän ja syksyn aikana olemme käyneet kaikki suksifirmat läpi. Vierailuilla on ollut lisäkseni Magnar (Dalen) ja Rossignolilla myös Reiska (Holck)”, Kemppi kertoo kaluston hankkimisesta.

Viime vuoden huoltoporukasta poissa on Heikki Alakärppä, joka toimii tulevana kautena Saksan hiihtäjien huoltoryhmässä. Sen sijaan Timo-Jaakko Salokangas, Urho Soukka ja Reino Holck jatkavat maajoukkueen huollossa.  Lisäksi apuna on ns. keikkatyöläisiä.

Huollonkin päätavoite tulevana talvena on Tour de Ski, jossa tiukat aikataulut ja logistiikka luovat omat haasteensa.