Uutisen päiväys

20.6.2017← Takaisin

Hiihtoyhteisön kesäviikko Vuokatin Aateli Racen ympärillä kasvaa vuosi vuodelta

Vuokatti Ski Team Kainuun järjestämä rullahiihdon ja maastojuoksun yhdistelmäkilpailu Vuokatin Aateli Race kokoaa jälleen hiihtoväen juhannuksen jälkeen Vuokattiin.

 27. –28. kesäkuuta käytävien kilpailuiden lisäksi eri hiihtolajien leiriviikkoon mahtuu suosittu valmennusseminaari sekä tänä vuonna uutuutena Hopeasompa-ikäisten Aateli Race ja Jyväskylän yliopiston toteuttama valmennusseminaari.

Aateli-viikosta on tullut käsite, joka esimerkiksi junioreille tarjoaa mahdollisuuden nähdä esikuviaan niin kilpailemassa kuin myös samoissa ruokailuissa Vuokatin Urheiluopistolla. Tämän merkityksen muistaa erittäin hyvin nyt maajoukkuehiihtäjäksi noussut Lauri Vuorinen, jonka Aateli Race -ura alkoi jo junnukilpailusta 2011.
”Minulle koko leiriviikko oli tärkeä. Pääsin seuraamaan vierestä maajoukkuemiehiä ja syömään samaan aikaan. Silloin kultasomparyhmäläisenä se oli paras leiri. Kilpailua jännitin varsinkin ensimmäistä vuonna, sillä en ollut siihen mennessä hirveästi kesäisin rullahiihtoa treenannut. Hauskaa se oli”, Vuorinen muistelee hymyillen.
Hän kannustaa junnuja lähtemään mukaan rennoin mielin ja ottamaan kaiken irti kovatasoisesta kilpailusta. Perinne on ollut, että juniorit ovat seuraamassa oman kilpailunsa jälkeen myös aikuisten kilpailua. Sekin oli mielenkiintoista Vuoriselle, jolle aikuisten kilpailusta on sittemmin tullut mainio kesäkunnon mittauspiste.
”Pystyn vertaamaan omiin aiempiin tuloksiini ja näkemään kehitystä. Se on hyvä mittari siitä, miten treenit ovat lähteneet pyörimään. Tälle vuodelle ei ole oikeastaan uutta, nyt kesällä vähän on jalkojen voimaa paranneltu loikkatyyppisillä harjoituksilla”, hän kertoo.

Lähes kaikki suomalaishuiput mukana kisoissa


Lähes kaikki hiihtolajien suomalaishuiput ovat tulossa mukaan kaksipäiväiseen kilpailuun. Vuokatti Ski Team Kainuu on kehittänyt tapahtumaa yhteistyötahojensa kanssa vuosi vuodelta.
”Aateli-viikko kulkee hyvään suuntaan. Tästä on rakentumassa koko hiihtoväen kesäinen ”Get Together” -tapahtuma, jolla ehdottomasti on paikkansa hiihtoyhteisössä. Olen erittäin iloinen, että kaikkien maastohiihdon ryhmien lisäksi paikalla ovat ampumahiihtäjät, hiihtosuunnistajat ja yhdistetyn joukkueet”, tapahtuman johtaja Hannu Koivusalo sanoo.
Valmennusseminaarissa on aiheena muun muassa Olli Ohtosen esitys valmennuksellisista ratkaisuista Iivo Niskasen maailmanmestaruuden takana.

Ilmoittautuneet

Aikataulut ja lisäinfoa

Tapahtumista tulee tunnin koostelähetys Yle TV2:ssa lauantaina 1. heinäkuuta klo 18.