Uutisen päiväys

8.7.2007← Takaisin

Hierojat täystyöllistettyjä maastohiihtäjien Åren leirillä

Maajoukkueen ja Vancouver-ryhmän kolme hierojaa ovat olleet täystyöllistettyjä Åren leirillä, sillä kova harjoittelu tuntuu urheilijoiden kropassa asiaan kuuluvana väsymyksenä.

”Osa urheilijoista on väsyneitä, osa erittäin väsyneitä. Olemme tehneet sellaisia harjoituksia kuin halusimmekin. Monia kovia harjoituksia”, päävalmentaja Magnar Dalen kuvaa.

Åressa hiihtäjät ovat harjoitelleet pohjoismaalaisessa kesäsäässä: osa viikosta on ollut puolipilvistä säätä 20 asteen lämpötilan paikkeilla, osan viikosta on satanutkin. Alueen kesä on ollut kuiva tähän asti, joten suunnitelmissa ollut koskenlasku olisi vaatinut siirtymistä niin kauas, että siitä luovuttiin.

Koskenlasku jäi väliin, mutta toinen ohjelmassa ollut sosiaalinen aktiviteetti toteutui. Naishiihtäjät viihtyivät hetken akvarellimaalauksen parissa.
”Olin todella vaikuttunut heidän taiteellisesta lahjakkuudestaan”, Dalen kehui tuotoksia.

Norjan leirin tavoin pikaluistelijoiden päävalmentaja Janne Hänninen on ollut mukana myös Åressa pureutumassa suomalaishiihtäjien vapaan hiihtoon ja sen kehittämiseen.

”Olen erittäin kiitollinen Suomen olympiakomitealle, että meillä on mahdollisuus toteuttaa tämä luisteluhiihdon kehittämiseen tähtäävä projekti. Uskon myös, että tässä yhteistyössämme molemmat osapuolet voittavat”, Dalen kiittää.

Nousiainen testien perusteella edellisvuotta parempi

Ville Nousiainen on harjoitellut kesä-heinäkuussa enemmän kuin viime vuonna, sekä tehnyt enemmän tehoja. Testien perusteella kouvolalainen onkin paremmassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan.

”Siitä olen jopa vähän yllättynyt, kun alkukausi oli niin rikkinäinen”, Nousiainen sanoo.

Rikkinäisyyden aiheutti edelliskevään tapaan selkävaiva, mutta tänä vuonna välilevyongelmista kuntoutuminen tapahtui ilman leikkausta.

”Siinä piti kuulostella, mitä pystyy tekemään. Kaksi kuukautta olen jo pystynyt tekemään ilman mitään ongelmia, viimeiset kaksi viikkoa tasatyöntöäkin aika normaalisti jo”, Nousiainen kertoo.

Harjoittelun lomassa Nousiaisen suunnitelmissa on kilpailla juoksun ja rullahiihdon yhdistävissä Vuokatin Aateli Racessa 28. heinäkuuta sekä Viron Otepäässä Suverull-kilpailussa 10.-11. elokuuta.

Maajoukkueen ja Vancouver-ryhmän Åren leiri on perjantaista Thomas Ramstedtin loukkaantumista sujunut hyvin. Ryhmien urheilijoista mukana ovat olleet kaikki muut paitsi Toni Närväinen ja Matti Heikkinen, jotka harjoittelevat kotimaassa.

”Vasen kyynärpää on vaivannut. Siinä on rasitusvamma, joka haittaa rullahiihdossa. Kaikkea muuta treeniä voin tehdä normaalisti”, lauantaina viikoksi Leville harjoittelemaan suunnannut Heikkinen kertoi.

Närväisen viime kautta sotki ylirasitus, jonka jälkeen uusi harjoituskausi on kevään umpilisäkkeen tähystyksen jälkeen käynnistynyt hyvin. Hän katsoi kuitenkin paremmaksi jättää Åren leiriohjelman kaltainen kova harjoittelu tässä vaiheessa väliin ja jatkaa kesäharjoittelua sen sijaan kotimaassa.

Joukkueet palaavat Åresta Suomeen maanantaina. Seuraavan kerran sekä maajoukkue että Vancouver-ryhmä leireilevät Vuokatissa 23.-29. heinäkuuta.