Uutisen päiväys

1.12.2013← Takaisin

Heikkisellä Rukalla hetkittäin jo ajamisen iloa

  Miesten 15 kilometrin vapaan kisa päätti maastohiihdon maailmancupin avausviikonlopun Rukalla. Lähtöasetelmat sunnuntain takaa-ajoon luotiin viikonlopun kahdessa aiemmassa kisassa. Suomalaismiehistä parhaaseen tulokseen pääsi Matti Heikkinen, joka napsi yli kolmekymmentä sijaa nousten lopputuloksissa 17:nneksi.

  Takaa-ajoon numerolla 48 startanneen Matti Heikkisen suksi oli sunnuntaina syönnillään – ainakin hetkittäin. 15 kilometrin matkalla Heikkinen nosti sijoitustaan 31 pykälällä sijoittuen takaa-ajossa 17:nneksi.
  - Kyllä tänään oli jo ajamisen iloa hetkittäin. Oli jo noin kymmenenneksi nopein osuusaika, niin se on jo osoitus siitä, että ollaan menossa täysin oikeaan suuntaan ja otettu askelia eteenpäin. Hyvä positiivinen fiilis on tästä nyt jatkaa kisa kerrallaan eteenpäin.
  - Viikonloppu meni niin kuin käsikirjoituksen mukaan: Alku oli vaikeaa, mutta kun kisoja saa alle, niin kyllä se hiihto alkaa sieltä löytymään. Kyllä tämä teki ihan hyvää nyt kaikin puolin ja luottavaisin mielin lähden kohti Lillehammeria, Heikkinen kommentoi.

  Sami Jauhojärven päivä oli puolestaan päinvastainen. Jauhojärvi starttasi takaa-ajoon sijalta 16 ja ylitti maalilinjan 47:ntenä.
  - Kun se on kauheaa, niin se on kauheaa. Lihas oli tosi jäykkänä kahden edellispäivän jäljiltä ja alkuverryttelyssä jo tunsin, että tänään tulee vaikea päivä. Eikä se auennut missään vaiheessa sillä lailla, että olisi ollut rentoutta hiihdossa.
  - Pakkanen ei vaikuttanut tänään yhtään suoritukseen. Tämähän oli melkein lämpimimpiä Rukan kisoja, missä olen hiihtänyt. Syksy on vedetty aika limitillä ja vielä mennään pikkuisen siinä rajoilla. Pari hyvää harjoitusta viikolla ja lähdetään vetämään kuuden joukkoon Lillehammerissa, Jauhojärvi maalailee.

  Muista suomalaismiehistä Ville Nousiainen, Lari Lehtonen ja Tero Similä pysyivät jotakuinkin samoilla sijaluvuilla, millä ladulle starttasivat. Nousiainen oli sunnuntaina toiseksi paras suomalainen hiihtäen 32:nneksi.
  - Ihan hyvin pystyin menemään, mutta ei vielä pysty ahdistamaan. Jaloista ei löydy vielä sellaista terävyyttä, joten hiihto on aikamoista työstämistä koko ajan. Mutta ihan helpottunut olen, että jollakin tavalla kulkee kuitenkin. Terävämpiä harjoituksia ja vähän huilia niin kyllä se siitä aukeaa.
  - En ole mitenkään huolissaan. Jos parin viikon päästä on vielä samanlainen olo, niin sitten ehkä vähän. Alkukausi on parhaimpinakin vuosina ollut mulle vähän vaikea käynnistää ja siirtää kaikkea vauhtia lumille, Nousiainen kertoo.

  Lari Lehtonen hiihti sunnuntaina ensimmäisen vapaan hiihtonsa sitten Muonion kisojen eli kahteen viikkoon:
  - On pakaralihaksen kanssa ollut pientä ongelmaa, se tuntui vähän tämän päivän suorituksessa. Hyvin pystyin kyllä taistelemaan, mutta en edelleenkään ole tyytyväinen tulokseen. Vähän viikonlopun trendin mukaisesti meni tämäkin kisa. Kyllä pitäisi pystyä hiihtämään kovemmin ja paremmin. Eivät nämä vielä ole sellaisia sijoituksia ja suorituksia, mitä minä haen.

  Maajoukkueen ulkopuolelta maailmancupiin kisapaikan ansainnut Tero Similä sijoittui 51:nneksi.
  - Ihan tämmöinen komea kaamospäivä, Similä kommentoi päivän kuulumisia ennen kisahiihdon analysointia.
  - Eihän tämä nyt sellaista ollut, mitä sen pitäisi olla. Huonompaa kuin Oloksella. Raskasta oli, en saanut oikein suksea liukumaan. Kyllä tässä on kesä ja syksy treenattu, niin ei se enää treenaamalla parane. Kyllä tässä pitää saada kisoja alle, jos haluaa saada hiihdon kulkemaan.