Uutisen päiväys

16.3.2014← Takaisin

Heikkinen yhdeksäs Falunin takaa-ajossa

Maailmancupin päättäneen Falunin minikiertueen paras suomalaismies oli sunnuntain takaa-ajossa yhdeksänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen. Kaikkiaan takaa-ajoon starttasi neljä suomalaismiestä.

Falunin finaaliviikonlopun minikiertueen paras suomalainen oli yhdeksänneksi sijoittunut Matti Heikkinen.
- Ihan ok, olin aika puhki eilen, joten siihen nähden hyvä kisa. Toki jäi hampaankoloon kun noissa kiritaisteluhommissa pitää pystyä parempaan, pitää pystyä ruoskimaan itseään. Paljon parempi viikonloppu kuin odotin. Kokonaisuutena kausi oli pettymys, sitä en yhtään peittele, mutta kaikkeni olen tehnyt ja kun sen itselleen voi rehellisesti myöntää, niin silloin ei kenelläkään ole siihen mitään nokan koputtamista. Työ jatkuu kohti Falunin MM-kisoja, kun on loma pidetty, Heikkinen kertoo.

Takaa-ajoon sijalta 20 lähtenyt Sami Jauhojärvi sijoittui minikiertueella 19:nneksi.
- On mulla vapaan kisat monesti huonomminkin menneet. Pystyin ladulla noukkimaan yhden sijankin, niin olen ihan tyytyväinen.  Odotuksiin nähden viikonloppu, varsinkin eilinen ja tämänpäiväinen, meni hyvin. Sprintti oli suurin piirtein sitä mitä odotin. Ihan mukava huomata, että kun muutkin ovat väsyneitä niin pystyin vapaalla tulemaan mukana.
Miehen tavoitteena oli pysyä maailmancupin kuumassa ryhmässä eli kolmenkymmenen kärjessä ja se varmistui jo eilen. Kokonaisuutena Jauhojärvi näkee maailmancupissa paljon onnistumisia.
- Ihan hyviä onnistumisia, yllättävimpänä varmaan Oberhofin prologin kahdeksas sija, hyvä kisa oli myös Rukalla pertsan kymppi sekä Lenzerheiden viistoista. Yksittäisiä hyviä kisoja, eikä tajuttomia romahduksia ole tullut tämän kauden aikana.

Ville Nousiainen sijoittui kauden päätösviikonlopussa 27:nneksi. Sunnuntaina hiihdetty 15 kilometrin kisa oli mieheltä kaksijakoinen:
- Alku oli parin kierroksen ajan aika tahmeeta, mutta sitten rupesi pysymään siinä porukassa mukana ja oli loppukirihommia. Meillä oli ihan hyvä ryhmä, missä tänään hiihdettiin. Ei tämä mikään hyvä hiihto ollut, mutta välttävä. Mukava, kun pystyi edes jotenkin itseään ladulla ahdistamaan, hyvä saada tällainen päätös kaudelle. Nyt pitää mennä kotia sulattelemaan ja summailla sitten koko kausi tarkemmin. Kausi alkoi hyvin ja tour de ski oli ihan ok, mutta sitten tänä vuonna kunto ei kohonnutkaan niin kuin aiempina vuosina vaan lähti alaspäin. En oikein missään vaiheessa päässyt enää tilanteen herraksi vaan olin koko ajan vietävänä. Kuitenkin kauden tasaisuus, että olen eri matkoilla ja tyyleillä pystynyt hiihtämään kolmenkympin sakkiin, antaa positiivista signaalia.

Martti Jylhä sijoittui 38:nneksi sunnuntain takaa-ajossa. Miehen sauva meni heti kisan alkuvaiheessa poikki stadionille laskiessa.
- Oli vähän ruuhkaa laskussa ja jouduin väistämään vähän huonoon paikkaan. Löin sauvan tuommoisin ladunmerkkausmuoviin poikki. En mä joutunut pitkään hiihtämään ilman sauvaa. Mutta mitään ylimääräistä ei kyllä kestä tulla, kun on niin huonossa kunnossa. Heti menee limitin yli.  Kisa lähti hyvin käyntiin, mutta ei vaan saa tulla yhtään mitään tuollaista hässäkkää. Oikeastaan aika helpolta tuntui alussa hiihtäminen.
- Hyvä kausi oli kokonaisuutena. Paras kausi tähän mennessä, mutta vähän paska maku tästä lopusta tietysti vähän jäi, kun joutuu näitä normaalimatkoja näin pitkän tauon jälkeen hiihtämään, niin ei tuo toimi vähääkään.

Lari Lehtonen ei startannut kisaan, Iivo Niskasella ei ollut finaalipäivään osallistumisoikeutta hänen keskeytettyään kisan lauantaina.