Uutisen päiväys

18.1.2015← Takaisin

Heikkinen Suomen Cupin miesten kisan voittaja

Suomen Cupin miesten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan voitti järjestävän, Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen. Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen oli toinen ja Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi.

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen voitti miesten 20 kilometrin vapaan kisan: ”Toiseksi viimeisellä kiekalla katsoin, missä voisin tehdä eroa. Toi ensimmäinen nousu on tällä kelillä yllättävän pitkä. En mäkään mitään nykäisyä tehnyt, mä vedin tasaisen tappavaa tahtia, En pysynyt taktiikassa, mikä Tonin (Roponen) kanssa sovittiin. Piti hiihtää sijoilla 2-7 viimeiselle kilometreille asti. Mutta en malttanut, kun vietti vei. Tänään oli vesikeli, eikä vesikelissä hiihtäminen ole koskaan helppoa, ellei ole ihan ylivoimainen suksi.”

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen hiihti toiseksi ja nappasi myös kisan kirimaalipalkinnon. ”Sain bensarahat tänne. Pitää ostaa perheellisen on oltava niin iso auto, että se kuluttaa paljon”, Nousiainen naurahtaa: ”Alussa ryhdyin pitämään vauhtia, että sais vähän porukkaa vähän hajalla. Puolen kisan kohdalla alkoi olla tunkua kärkipaikalle, mutta sitten sinne ei ollut muita halukkaita. Lari onneksi veti aika hyvin välillä, ettei ihan mennyt pelleilyksi.”

Kolmanneksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi 33,5 sekuntia Heikkiselle jääneenä: ”Tänään oli vain kolmossija jaossa, jos rehellisiä ollaan. Kyllä meinasi peltolenkillä hätä iskeä, kun Pörsti (Markus)  oli vähän karussa.  Vaikka kuinka takoi, niin tuntui, että saa kiinni eroa, ei edes peesissä pysy. Mutta kun rahasuora alkoi lähestyä, niin kummasti alkoi reisi virkistymään”, Jauhojärvi kertoi ja pohti mahdollisuutta, että hän olisi hävinnyt Vantaalla maajoukkueen lääkäri Pörstille: ”Kyllä siinä melkein olisi voinut vapaan hiihtämisen lopettaa.”

Kuuntele kärkikolmikon yhteishaastattelu.