Uutisen päiväys

7.12.2013← Takaisin

Kaksi suomalaismiestä pisteille, Heikkinen parhaana 17:s

  • Heikkisen rimppakintut tuntuivat raskailta.

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena seitsemästoista Lillehammerin perinteisen 15km kisassa. Päivän suomalaisonnistuja oli kuitenkin hyvää nousua kansainväliselle tasolle tekevä Lari Lehtonen, joka hiihti kahdeksanneksitoista jääden Heikkiselle vain 1,1 sekuntia.

Kaksi suomalaismiestä pisteille, Heikkinen parhaana 17:s

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena seitsemästoista Lillehammerin perinteisen 15km kisassa. Päivän suomalaisonnistuja oli kuitenkin hyvää nousua kansainväliselle tasolle tekevä Lari Lehtonen, joka hiihti kahdeksanneksitoista jääden Heikkiselle vain 1,1 sekuntia.

Lillehammerin maailmancupin perinteisen 15 kilometrin kisassa kaksi suomalaismiestä hiihti pisteille. Parhaasta tuloksesta vastasi Matti Heikkinen, joka jäi kisan voittaneesta Norjan Paal Goldbergistä 53,9 sekuntia sijoittuen 17:nneksi. Heikkisen hiihdosta oli irtonaisuus kaukana.
- Mulla on tämmöiset rimpulat kintut, mutta ne oli hyvin raskaat tänään. Siihen nähden, miltä jalat ja hiihto tuntui, niin sijoitus ja ero kärkeen oli inhimillinen, Heikkinen kommentoi suoritustaan.
Syytä jalkojen raskauteen mies ei lähtenyt arvailemaan.
- Sitä olisi hyvin viisas ihminen, jos sen syyn tietäisi. Tämä kuuluu kestävyysurheiluun. Nyt tehdään lihashuoltoa ja eiköhän se siitä, kun saadaan lisää kilpailuja.

Päivän suomalaisonnistuja Lari Lehtonen otti askeleen lähemmäs kohti maailmankärkeä. Lillehammerissa Lehtosen taakse jäi kovia nimiä, kuten Rukan perinteisen kympin voittanut Tsekin Lukas Bauer ja samassa kisassa toiseksi hiihtänyt Norjan Eldar Rönning.
- Nyt on suunta oikea ja kunto hyvä. Olen ihan tyytyväinen, mutta vielä jäi parannettavaa.
- Kaikki ei vielä jäänyt ladulle. Sitten olen viimeisen päälle tyytyväinen, kun kaadun maalissa kaikkeni antaneena. Kun kaikki jää ladulle. Koko aika hiihdin vähän käsijarru päällä, ettei tule sitä pimeää kohtaa, josta ei nousta. Oli vielä vähän varovaisuutta tekemisessä, mutta ehkä se oli hyväkin, kun tulos oli kuitenkin oikeaan suuntaan. Tämä kuitenkin sivusi minun parasta väliaikalähtötulosta, mutta kyllä tästä pitää vielä parantaa, Lehtonen kertoo.
Mies halusi välittää kiitokset tukijoukoille.
- Iso kiitos huollolle, mun suksi toimi tänään todella hyvin. Ja erityiskiitos Ketelän Tonille, jonka suksilla hiihdin. Mies antoi mulle tänne suksensa lainaan, Lehtonen yltyi kiittelemään.

Ville Nousiainen sijoittui perinteisen väliaikalähdössä 48:nneksi jääden 1:50,3 kisan voittajalle.
- Huono kisa. Ei vaan pysty pitämään itseään ahtaalla, kun yksin hiihtää. Ei ole niin hyvässä kunnossa, että pystyisi rennosti latomaan yksin. Hiihto on vähän väkisin vääntämistä, ei ole helppoa eikä rentoa. Mutta kun tuli Legkov (Alexander), niin sitten pystyin vastaamaan. Oli niin huono veto, ettei millään keksi mitään hyvää, tai ainut mikä oli hyvää, oli se, että mulla oli aivan älyttömän liukkaat sukset tänään.

Varamiehenä Lillehammeriin lähtenyt Tero Similä korvasi lauantain perinteisen kisassa hiukan flunssaisen Sami Jauhojärven. Similä sijoittui tuloksissa 64:nneksi jääden kisan voittaneesta Goldbergistä 2:20,2.
- Huonosti meni, en missään nimessä ole tyytyväinen. Kyllä tämä oli erittäin kova pettymys. Ei näin isoja heittoja pitäisi tapahtua. Vaikea sanoa, mistä tämä johtuu. Aika jyrkkä alamäki ollut viimeisen kahden viikon aikana, en tiedä mitä on tapahtunut tai tapahtumassa. Ei tämä normaalia ole, että hiihto menee tuollaiseksi köpöttelyksi. Kyllä oli hiihtäjästä kiinni tämä heikkous. Vauhtia on menetetty ainakin minuutti viikossa, Similä kommentoi kisaansa.