Uutisen päiväys

31.1.2015← Takaisin

Heikkinen 15km Suomen mestari Jämillä

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen voitti miesten 15 kilometrin vapaan Suomen mestaruuden Jämillä. SM-hopealle hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen ja pronssille Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen.

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen mestariksi Jämillä hiihti Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen ajalla 37.27,0. ”Kirosin tuolla takalenkillä, siellä petäjikössä Tonille (valmentaja Roponen), että väsyttää. Jos unohdetaan nyt tämä kisa, niin voin sanoa, että nyt ollaan rajalla kuormituksen suhteen. Nyt pitää levätä ja lähden keskiviikkona Seefeldiin. Tulee jopa jollakin tavalla ansaittu lepoviikonloppu ja lähdetään uuteen nousuun kohti Falunia.”

Heikkinen voitti mestaruuden liki puolen minuutin erolla. ”Tämä periodi joululoman jälkeen on mennyt hyvin. Tänäänkin Strandvallin Matiakselle totesin, että kotimainen dominanssi on mahdollisuus kansainväliseen menestykseen. Siinä mielessä oli hyvä, että sain jo alussa tehtyä selkeän eron ja pidettyä sen maaliin saakka.  En hiihdä huomenna. Nimi on listoilla, mutta jatkon kannalta ei kannata riskeerata.”

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen jäi 28,6 sekuntia Heikkisestä ja hiihti SM-hopealle. ”Paremminkin olisi voinut mennä. Tulokseen olen tyytyväinen, mutta hiihto ei ollut aivan niin hyvää, mitä on viime viikkoina ollut. Terveys on kohdallaan. Nyt tarttee startteja alle. Nyt kämpille syömään, vähän nestettä kehoon, tankataan ja huomenna taas hiihdetään räkä poskelle ja kieli ulos. Hiihdän nämä kisat ja jään kotiin treenaamaan.  En katsonut järkeväksi lähteä Seefeldiin saakka muutaman päivän takia. ”

Tour de Skillä sairastunut Perttu Hyvärinen otti Jämillä uransa ensimmäisten aikuisten sarjan SM-mitalin. Eroa voittajaan tuli 38,9 sekuntia ja takana lähin uhkaaja jäi 11,6 sekunnin päähän. Riistaveden Urheilijoiden hiihtäjä tuuletti rajusti maaliviivan ylitettyään: ” On tämä ihan voitettu mitali. Hyvä onni on minua kiertänyt melko pitkään tänä vuonna. En ole saanut onnistunutta pätkää. Tour de Ski ja Lillehammer meni tosi huonosti. Nyt on lähtenyt parempaan suuntaan. Kyllä oli osittain taktiikkaakin nousta lopussa, mutta huonosti lähti käyntiin. Mä oon aina täällä hiihtänyt hyvin ja aina on tullut mitali, kun täällä on startannut. Mä tykkään maastoista.”

”Väliaikalähtönä hiihdetyn kisan aikana lumisade yltyi. Loppupään lähtijät saapuivat maaliin lumisateen keskellä. ”Yllättävän lyhyessä ajassa tuli lunta paljon, siitä olisi voinut olla ongelmia, jos kisa olisi alkanut varttia myöhemmin. Nyt siitä ei ollut haittaa. Hieno maasto täällä on hiihtää ja hienoa, että pääsee hiihtää pitkää lenkkiä. Perällä on yksin hieno kiroilla”, Heikkinen kertoo hymyssä suin.