Uutisen päiväys

23.1.2015← Takaisin

Heikkinen 13:s Rybinskin vapaan kisassa

  Miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kisaan Rybinskin maailmancupissa starttasi kaksi suomalaismiestä, jotka molemmat hiihtivät pisteille: Matti Heikkinen sijoittui väliaikalähtökisassa 13:nneksi ja Lari Lehtonen 30:nneksi.

  Molemmat suomalaismiehet hiihtivät pisteille Rybinskin maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa. Päävalmentaja Reijo Jylhän mielestä miehet hiihtivät tänään sijoitustaan paremmin, mutta kalusto-ongelmat vaikuttivat lopputulokseen: ”Semmoista ihan hyvää työstämistä oli miehiltä, mutta me ei tänä päivänä onnistuttu välineen kanssa, voitelun kanssa oli selvästi tänään ongelmia.”

  Matti Heikkinen sijoittui Rybinskin vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kisassa 13:nneksi. Kisan voitti Sveitsin Dario Cologna ajalla 36.53,4. Heikkinen jäi voittajalle 1.24,1. ”Hiihto oli minusta tasapainoista ja jaksavaa, siinä ei sen kummempaa ollut. Tänään meillä ei kokonaisuus vaan toiminut ihan odotetulla tavalla. Sunnuntaina on uusi päivä, uudet kujeet. Aina näitä päiviä tulee, kun kaikki ei osu ihan kohdilleen”, Heikkinen kommentoi päivän suoritustaan. Huomiseen vapaan sprinttihiihtoon Heikkinen ei starttaa, joten hän hyödyntää välipäivän sunnuntain 15km+15km yhdistelmähiihtoon valmistautumiseen: ”Testaan perinteisen suksia ja teen vähän kevyttä lenkkiä siinä. Sitten varmaan vähän katsotaan sprinttiä kämpillä telkkarista.”

  Lari Lehtonen sijoittui 30:nneksi ja otti viimeiset maailmancup-pisteet. Kyseessä oli Lehtosen kauden paras sijoitus vapaan normaalimatkalla: ”Vaikea verrata, kun yksin hiihdin, että kuinka kalusto toimi. Jos siitä joku tuore mies lähti eteen, enkä pysynyt peesissä, niin vaikea siinä on suoraan mennä suksia kommentoimaan. Mielestäni ehjä suoritus ja hyvää työstämistä, maaliin tultua odotin kyllä selvästi parempaa, kuin mitä tuloslista näyttää. Sillä tavalla kyllä on vähän pettynyt fiilis. Ei hiihto vieläkään ihan omalla tasolla ole, vielä on vähän tekemistä ennen kuin normaalitaso on saavutettu.” 
  Myös Lehtonen käyttää lauantain sprinttipäivän sunnuntain kisaan valmistautumiseen: ”Huomenna on välipäivä, joka käytetään palautumiseen ja sunnuntaina taas uusi yritys. Ei tässä vielä kirvestä kaivoon olla heittämässä. Sääennusteen mukaan pakkasen pitäisi laskea. Huomenna vähän testataan perinteisen suksia ja jos keli muuttuu lämpimämmäksi, niin varmaan myös testaan vapaan suksia kevyen harjoittelun lomassa. Muuten vaan jalat kohti kattoa, ruokaa ja juomaa koneeseen.”

  Tulokset