Uutisen päiväys

12.1.2014← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura voitti naisten viestin

Suomen Cupissa Keuruullahiihdettiin sunnuntaina viestit. Naisten 3x2,7kilometrin viestin voitti ylivoimaisesti Hämeenlinnan Hiihtoseura joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Noormarkun Nopsan ykkösjoukkue sijoittui toiseksi ja Vuokatti Ski Team Kainuu kolmanneksi.

Keuruun Suomen Cupin naisten viestin voitti ennakkosuosikki Hämeenlinnan Hiihtoseura voitti 3x2,7 kilometrin viestin ajalla 21.05,6 selvällä 12,5 sekunnin erolla toiseksi hiihtäneeseen Noormarkun Nopsaan.
Voittajajoukkueen avausosuuden hiihti Anni Kainulainen.
- Kyllähän alku oli aika sähellystä, kun kaikki hiihti toisten suksien päälle ja olin ladun vaihtoa. Vähän tuurillakin pääsin puikkaamaan siitä parin ladun välistä alamäessä. Takamutkan otin tarkasti, kun eilen siinä kaaduin, että en pyllähdä siinä.
Maija Hakala pääsi ladulle neljäntenä.
- Odotin, että Anni tulee lähellä kärkeä ja odotin, että toisella osuudella on yleensä joukkueen heikoimmat hiihtäjät, että mä präjään siinä porukassa. Alku oli aikalaista sähellystä, varsinkin se vaihto, tuntui, että jäätiin pussiin, mutta yllättävän paljon siellä oli tilaa, vaikka pelkäsin, että on kapea latu ja tulee ahdasta.
Turvallisen välimatkan turvin ankkuriosuudelle lähtenyt Laura Mononen sai hiihtää varmistellen.
- Pääsin hyvistä asemista lähtemään ladulle ja pystyin rennosti muita tarkkailen hiihtämään. Oli hyvä, ettei mennyt yliyrittämiseksi homma. Ei mulla aamulla kovin hääppönen olo ollut, mutta tuo on sen verran lyhyt lenkki, että kyllä sen voi jotenkuten hiihtää.

Noormarkun Nopsan avausosuuden hiihti Kirsi Perälä.
- Kyllä sai alussa laittaa kaikki nopeat solut käyttöön, oli melkoista sähellystä. Porukalla oli erilaista luistoa suksissa, niin muakin pitkässä laskussa ihan reippaasti työnnettiin eteenpäin. Kyllä siinä tarkkana sai olla, onneksi ei kellään mennyt välineitä eikä mitään sattunut. Kaikilla oli varmaan lopussa hyvin tilaa hiihtää. Ei oikein teknisesti saa sellaista oloa, että saisi suksen pitämään.
Toisen osuuden hiihti nuori Emilia Myllykoski, joka oli osuuden nopein hiihtäjä.
- Kai se sitten hyvin meni. Loppua kohti mun hiihto parani, alussa oli vähän kankea olo.
Nopsan ankkuriosuuden hiihti Kati Venäläinen, joka nosti joukkueen kolmannelta sijalta toiseksi.
- Eilisen jälkeen ei ollut olotila sellainen, että lentoon lähdetään. Toki tavoite oli nousta, mutta ainahan nämä kisat pitää hiihtää.

Vuokatti Ski Team Kainuu sijoittui kolmanneksi jääden 21,5 sekuntia voittajajoukkueesta. Avausosuuden hiihtänyt Susanna Saapunki viihtyy paremmin vapaalla ja yli kympin matkoilla, mutta hyvin suksi liikkui perinteiselläkin tavalla.
-  Kun lähtee ykkösenä ja kapea baana, niin oli tiedossa, että pitää alusta saakka lähteä kovaa hiihtämään. Pyrin kärkeen, että saa hiihtää hyvän hiihdon. Tuo on niin lyhyt matka, ettei kerkeä edes kunnolla lämmitä.
Kakkososuuden hiihtänyt Vilma Nissinen oli omaan suoritukseensa tyytyväinen:
- Mä lähdin hiihtämään omaa hiihtoa ja pitämään paikkaa mahdollisimman hyvin. Aika hyvin sain pidettyä siinä samassa nipussa paikan. Laskuissa sain kiinni, mutta tasaisella tuli naiset ohi.

Ankkuriosuuden hiihtänyt Saana Kemppainen kiitti Vilmaa hyvistä asemista. Joukkueen tavoite kolmen joukkoon hiihtämisestä toteutui.
- Pahimmassa laskussa tuli Katiin (Venäläinen, Noormarkun Nopsan ankkuri) eroa, en päässyt ihan imuun ja ero venyi. Mä menin niitä pehmeämpiä ulkokurveja ja Kati veti taitavasti niitä jäitä, niin pääsi eroa syntymään. Jäin selvästi huonommaksi.