Uutisen päiväys

6.4.2019← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Puijon Hiihtoseura veivät viesticupit, Puijo ja Ikaalisten Urheilijat juhlivat Ylitorniolla

Maastohiihdon Suomen Cupin viestikausi huipentui Ylitorniolla, jossa naisten 3x5 kilometrin viestin voittoon nousi Ikaalisten Urheilijat ja miesten 3x7,5 kilometrin viestin voittoon Puijon Hiihtoseura.

Puijon Hiihtoseuran voitto tiesi myös sitä, että se voitti miesten viesticupin, naisten viesticupissa Hämeenlinnan Hiihtoseura säilytti kolmossijallaan asemansa kärjessä.

Päivän viestissä Ikaalisten Urheilijat oli paras 6,2 sekunnin erolla Kainuun Hiihtoseuraan. Hämeenlinnan Hiihtoseura hävisi tiukassa loppukirikamppailussa kakkossijan vain kymmenyksellä. Ikaalisten Urheilijat hiihti joukkueella Maaret Pajunoja, Sini Alusniemi ja Krista Pärmäkoski.

– Naiset pelasivat hyvän paikan minulle, oli kiva lähteä hiihtämään. Itsellä oli raskas päivä, johtuen osittain siitä, että olen alkuviikon ollut kipeänä. Tokalla ringille, kun nousua mentiin, ajattelin, että mitenköhän tässä käy, Pärmäkoski sanoi voittotaistosta.

Pajunojalla oli jälleen hyvä viestipäivä, Alusniemi tuumi ”ylämäkien kulkeneen hyvin”.

– Luotin, että Krista hoitaa homman kotiin. Parisprintin jälkeen ei voi muuta kuin luottaa, Alusniemi sanoi.

Ikaalisen Urheilijoille naisten menestys on iso asia.

– Meidän ykköstavoite on, että saisimme oman seuran junnuja innostumaan hiihdosta, Pajunoja sanoo ja iloitsee hiihtokoulun kehityksestä.

Hämeenlinnan Hiihtoseura sai taistella kokonaisvoitostaan loppuun asti.

– Olimme laskeskelleet Kainuun ja Ikaalisten tilannetta (viesticupia ajatellen). Tiesimme, että tulos voi olla mikä vaan. Viesticupin voitolla on iso merkitys seurallekin, junioritoiminta on paljon kasvanut näkyvyyden kautta. Ihanaa, että hiihto lajina virkistyy Hämeenlinnassa, 30 kilometrin jälkeen vielä Lapponia-hiihtoon jatkava Maija Hakala sanoi.

Puijon Hiihtoseura hiihti järjestyksessä Lauri Gummerus, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen. Voitto tuli reilulla 38,1 sekunnin erolla ennen Pohti SkiTeamia. Jämin Jänne oli kolmas. Puijon Hiihtoseuralle viesticupin voitto oli iso asia.

– On tämä henkilökohtaisesti iso juttu, olen ensimmäistä kertaa viestiporukassa. Savossa on hiihto lähtenyt uuteen nousuun. Se on ollut meille Iivon kanssa tärkeä tavoite, että saamme nuorten hiihtoa Savossa ylöspäin, Hyvärinen iloitsi.

Oman hiihtonsa osalta hän kiitteli keskimmäisen osuuden hiihtänyttä Niskasta.

– Iivo hoiti minunkin puolesta työt tänään. Ei tarvinnut kuin miettiä, minkä niistä tuuletuksista käyttää tänään. Ei tarvinnut kaikkeansa antaa, Hyvärinen.

Niskanen oli myös mielissään, että Puijon Hiihtoseura nousi loppukaudesta viesticupin voittajaksi.

–  Olihan tämä kiva nousu. Joukkueena tämä oli tavoitteena, ja onnistuimme. Hiihtona oli tänään ihan hyvä. Nopea reitti, hiihdettiin kovaa koko ajan. Huomenna ladut eivät tule päästämään helpolla. Tulee kova kisa, mielenkiinnolla, Niskanen ennakoi.

Maastohiihdon Suomen Cup huipentuu sunnuntaina 30 ja 50 kilometrin SM-kilpailuihin.

Urheilijoiden kommentteja kattavammin Soundcloudissa:

Perttu Hyvärinen

Iivo Niskanen

Maaret Pajunoja ja Sini Alusniemi

Krista Pärmäkoski

Maija Hakala

Laura Mononen

Anni Kainulainen

Joni Mäki

Anne Kyllönen

Antti Ojansivu

Kuvat: Touho Häkkinen