Uutisen päiväys

14.1.2018← Takaisin

Hakola tuplamestariksi, Saarinen naisten yhdistelmäkilpailun ykkönen

Vantaan SM-hiihdot päättyivät sunnuntaina yhdistelmähiihtoihin, joissa mestareiksi hiihtivät Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola.

Hakolalle mestaruus oli viikonlopun toinen, sillä hän voitti Antti Ojansivun kanssa perjantain pariviestin.

Saarinen ratkaisi mestaruutensa neljän naisen loppukirissä, kun hän vei mestaruuden 0,3 sekuntia ennen Johanna Matintaloa. Riitta-Liisa Roponen oli kolmas 0,5 sekuntia hävinneenä. Kärkinelikosta neljäskin, Anne Kyllönen, hävisi mestarille vain 0,8 sekuntia.

”Tuntuu, että oli koko ajan tänään niin kiire aamusta lähtien. En oikein osaa sanoa yhtään mitään, tosi kiva juttu tietysti tämä. Perinteinen oli kiva, kun siinä vuoron perän vedeltiin, melkein sellainen laturetkifiilis, kiva hiihtää porukalla. Muutkin olivat varmaan ajatelleet, että viimeisellä kierroksella ratkotaan. Kun olen palautunut ja lihakset toimivat, pystyn hiihtämään vapaatakin hyvin”, Saarinen sanoi.

Hakolan jälkeen Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen veivät muut mitalisijat. Hakola teki ratkaisevan iskunsa jo ennen stadionille tuloa, ja sai tuuletella tutusti maaliin tullessaan.

”Kyllä olen joskus Matin voittanut, mutta ikinä en ole tainnut pursuitissa olla lähelläkään. Odottelin muiden ratkaisua, että vastaan sitten kaverin ratkaisua. Kaksi kierrosta odottelin Hapon ratkaisua, muttei sitä näkynyt. Viimeiseen nousuun ajattelin, että kokeilen, onko yhtään virtaa pojilla. Vähän kuin parisprintissä”, Hakola sanoi.

Suomen Cup jatkuu 20. –21.  tammikuuta Vöyrillä.

Tulokset: naiset 2x6,6 km ja miehet 2x13,2 km

Suomen Cupin tilanteet: naiset ja miehet

Urheilijoiden kommentteja pressitilaisuuksissa:

Miehet skiathlon

Naiset skiathlon