Uutisen päiväys

15.12.2017← Takaisin

Hakala, Hokkanen ja Kittilä kymppisakkiin Skandinavia-cupin avauksessa Vuokatissa

Maija Hakala oli parhaana suomalaisena neljäs Skandinavia-cupin avauspäivänä Vuokatissa. Hakalan lisäksi vapaan normaalimatkoilla kymmenen joukkoon selvisivät yhdeksänneksi sijoittunut Heini Hokkanen ja suomalaismiesten parhaana yhdeksän norjalaisen jälkeen kymmenenneksi sijoittunut Kusti Kittilä.

Hakala hävisi kilpailun voittaneelle Tiril Udnes Wengille 24,7 sekuntia. Palkintokorokesija jäi vain 1,4 sekunnin päähän.

”Alku oli tosi tahmeaa, ensimmäisellä kierroksella ajattelin, että en pääse kovaa ollenkaan. Kun aloin kuulla, että kymppisakkiin onkin mahdollisuus, sain ehkä enemmän itsestäni irti. Tämä on tärkeä onnistuminen. Viime vuosi oli vaikea, mutta koko alkukauden kisojen ajan olen kokenut, että menee parempaan suuntaan. Pystyin kovassa kisassa taistelemaan näin. Tarkoitus on täällä hiihtää kaikkina päivinä, sprinttirata on enemmän distanssihiihtäjille, se voi sopia myös minulle”, Hakala sanoi.

Miesten vapaan 15 kilometrillä Kusti Kittilä hävisi norjalaisvoittaja Daniel Stockille 48,5 sekuntia.

”Ihan mukava hiihto. Raskas rata, lyhyet nousut, mutta pitkät työpätkät. Huomenna sprinttiä vanhasta muistista ja perinteisen normaalimatka sunnuntaina. Näissä kisoissa on tärkeä hiihtää hyvin ja näyttää omaa parastaan”, Kittilä tuumi.

Viime viikonvaihteessa Davosin maailmancupissa omaa menoaan harmitellut Lauri Lepistö oli toiseksi parhaana suomalaisena 31:s. Hän hävisi voittajalle 1.34,2 ja löysi kisastaan paljon hyvää.

”Ihan hyvä veto. Ensimmäinen kierros oli aika rento, mutta jotenkin onnistuin väsyttämään itseni. Kymppiin asti jaksoin hyvin, viimeinen vitonen oli aika taistelua. Huomaa, että vapaa on mennyt harjoituskauden aikana eteenpäin, mutta kunto ei ole vielä ihan niin hyvä, että jaksaisi 15 kilometriä hiihtää kovaa”, Lepistö sanoi.

Lauantaina kilpaillaan vapaan sprintit.

Maastohiihtotuloksia / Skandinavia-cup, Vuokatti

Kärkiviisikko ja 20 parhaan joukkoon yltäneet suomalaiset:

Naiset, 10 km (v): 1) Tiril Udnes Weng Norja 26.19,9, 2) Lovise Heimdal Norja  –19,7, 3) Silje Öyre Slind Norja  –23,3, 4) Maija Hakala Suomi  –24,7, 5) Emilie Kristoffersen Norja  –25,1,…9) Heini Hokkanen Suomi  –36,8,…18) Eveliina Piippo Suomi  –52,0, 19) Marjaana Pitkänen Suomi  –53,0.

Miehet, 15 km (v): 1) Daniel Stock Norja 34.12,6, 2) Sindre Björnestad Skar Norja –10,0, 3) Jan Thomas Jenssen Norja –16,4, 4) Chris Andre Jespersen Norja –16,5, 5) Per Kristian Nygård Norja –24,8,…10) Kusti Kittilä Suomi –48,5.

Kaikki tulokset: http://vuokattievents.fi/tulokset-results