Uutisen päiväys

5.3.2011← Takaisin

Grundvallille talven neljäs nuorten SM-kulta sprintissä

IK Kronanin Maria Grundvall otti talven neljännen 20-vuotiaiden SM-kultansa Saarijärvellä, kun hän vei ylivoimaisesti perinteisen sprintin voiton. Miesten vastaavan sprintin voitti Kankaanpään Urheilijoiden Ristomatti Hakola, jolle mestaruus oli kauden toinen.

Kruunupyyläisen voitto oli odotettu, sillä hän oli samalla matkalla nuorten MM-kisoissa neljäs. Tiia Rantala oli toinen ja Anni Kainulainen kolmas.

“Aika-ajossa hiihto oli jotenkin jäykkää ja tuntui pahalta ja raskaalta. Kisa jatkui vähän samaan malliin. Voitin kaikki erät, joista finaali tuntui ehkä parhaalta. Voittoon olen tyytyväinen, mutta olisin halunnut, että hiihto olisi tuntunut paremmalta”, Grundvall sanoi.

Ylioppilaaksi tänä keväänä kirjoittava Grundvall odottaa jo innolla ensi viikonlopun Salpausselän kisoja, jossa hän pääsee hiihtämään kansallisessa ryhmässä yhdistelmäkilpailun ja sprintin.

“Yhdistelmäkilpailussa haluaisin saada tasaisen kilpailun omalla tasollani. Sprintissä toivon parantavani Rukan maailmancupin sijoitustani (52:s) ja olevani paras kansallisen ryhmän hiihtäjistä. Se on kova tavoite, mutta voin yrittää”, Grundvall sanoi odotuksistaan.

Ikäluokan kärkinimistä Marjaana Pitkänen jättää Saarijärven kilpailut väliin toipuakseen sairasteluista. 

Hakolalle kauden toinen SM-kulta

Ristomatti Hakolan jälkeen toiseksi sijoittui kolminkertainen nuorten MM-pronssimitalisti Perttu Hyvärinen. Pronssin vei järjestävän seuran Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäki. MM-kisoissa sprintissä seitsemänneksi hiihtänyt Iivo Niskanen joutui kuumeisena jättämään Saarijärven kilpailut väliin.

18-vuotiaissa mestaruudet veivät Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivu ja IF Minkenin Andrea Julin. EYOF-mestaruuden 7,5 kilometrillä hiihtänyt Ojansivu jätti hopealle EYOF-kisoissa sprintin voittaneen Christoffer Lindvallin.

Saarijärvellä kilpaillaan lauantain SM-sprinttien lisäksi sunnuntaina KLL:n mestaruuskilpailut. 

Tulossivu:
http://www.netfonet.net/get.php?page_id=3529