Uutisen päiväys

25.5.2007← Takaisin

FIS-kokousten satoa

FIS:n kevätkokoukset alkoivat torstaina Portorozissa Sloveniassa. Ensimmäisenä kokouspäivänä työnsä aloittivat myös FIS:n uudet eri lajien nuorisokomiteat.

Suomalaisista nuorisokomiteoissa ovat: Satu Kalajainen (maastohiihto), joka toimii myös maastohiihdon nuorisokomitean puheenjohtajana, Petri Linden (alppihiihto), Jyrki Säämänen (freestylehiihto ja lumilautailu) ja Kari Pätäri (mäkihyppy). Nuoriskomiteoiden ensimmäiset kokoukset sujuivat hyvin ja yhteinen sävel ja tehtävänkuvaukset alkavat hahmottua. Nuorisokomiteoiden pääasiallinen tehtävä on FIS:n eri lajien sääntöjen, kilpailutoiminnan, uusien harrastajien rekrytoinnin ja koulutustoiminnan koordinointi ja nuorten toimintaan soveltuvuuden varmistaminen.

Kokoukset jatkuvat tänään perjantaina ja valmista pitäisi tuleman lauantai-iltaan mennessä. FIS:n hallitus saa siten sunnuntai-maanantai kokoukseensa eri komiteoiden päätökset hyväksyttäväkseen. FIS:n hallitus vahvistaa mm. kaikkien lajien maailmancupkalenterit ensi kautta koskien. Suomessa järjestettänee ensi kaudella maailmancupeja alppihiihdossa (Levi), freestylehiihdossa (Ruka), maastohiihdossa (Ruka ja Lahti), mäkihypyssä (Ruka, Lahti ja Kuopio), yhdistetyssä (Ruka ja Lahti) sekä nopeuslaskussa (Salla). Tarkat lajiohjelmat päivämäärineen selviävät viimeistään FIS:n hallituksen päätösten jälkeen.

Torstai-ilta Portorozissa huipentui Slovenian Hiihtoliiton tarjoamaan illalliseen tähtitaivaan alla lämpöä huokuvan Adrianmeren rannalla. Tilaisuudessa oli hyvin aistittavissa FIS-hiihtoperheen yhteenkuuluvuus ja hyvä henki.

Lisätietoja tarvittaessa Jari Piiraiselta, p. 040-5862006.