Uutisen päiväys

11.12.2019← Takaisin

Eveliina Piipon kisakausi alkaa Norjan Skandinavia Cupista tammikuussa – myös opinnot Denverin yliopistossa tähtäimessä

Maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piippo on palannut Suomeen omalta kuukauden mittaiselta harjoitusleiriltä Coloradosta. Harjoitusjakso onnistui suunnitellusti ja samaan aikaan vahvistui ajatus myös opiskelusta Atlantin takana. Piippo on päättänyt aloittaa biotekniikan opinnot Denverin yliopistossa tammikuun 2020 aikana.

”Denverissä vietetty jakso teki fysiikalle hyvää ja selkeytti mieltä reippaasti”, toteaa Piippo.
 
Amerikkalaisesta koulutusjärjestelmästä johtuen Piippo ei voi kilpailla vuoden 2019 puolella, koska se vaikuttaisi negatiivisesti tutkinto-ohjelman suorittamiseen opintojen loppupuolella. Opintojen jatkosta Denverissä Piippo tosin päättää lopullisesti ensi kevään aikana, muttei halua sulkea tässä vaiheessa mitään mahdollisuuksia pois.
 
”Minulla on unelmia, joita haluan toteuttaa hiihdon ohella ja uskon Denverin opiskelusysteemin mahdollistavan kokonaisuuden paremmin. Tavoitteistani huippu-urheilijana en kuitenkaan ole millään muotoa tinkimässä.”
 
Eveliina Piippo kilpailee ensimmäisen kilpailunsa Scandinavia Cupissa Norjan Nessissä tammikuun 3.-5. päivinä.
 
”Avaan kisakauden Skandinavia Cupissa, jossa pyrin antamaan riittävät näytöt Nove Meston maailmancupin kisoihin. Vantaan Suomen Cup tammikuun puolivälissä on myös kisaohjelmassa”, kertoo Piippo.
 
Piippo palaa Denveriin harjoittelemaan ja avaamaan opinnot tammikuun puolen välin jälkeen. Maailmancupiin on tarkoitus palata finaaleissa Canmoressa 20.-22.3.2020, mikäli Piippo valitaan tuolloin maajoukkueen edustuskokoonpanoon.
 
Paluu Suomeen on suunnitteilla maaliskuun lopussa.
 
”Maaliskuun lopulla palaan Suomeen ja osallistun ainakin Pyhäjärven Suomen Cupiin ja Ristijärven SM-hiihtoihin”, lopettaa Piippo.
 
 
Lisätietoja
Naisten maajoukkueen päävalmentaja Ville Oksanen, +358 40 773 6782, ville.oksanen@hiihtoliitto.fi

 

Kuva: SHL / Jesse Väänänen