Uutisen päiväys

28.2.2015← Takaisin

Ennakkosuosikki piti pintansa 20-vuotiaiden SM-viestissä

Kouvolan Hiihtoseura ei ennakkosuosikin asemaa hätkähtänyt, vaan voitti selvään tapaan 20-vuotiaiden nuorten miesten viestin Keminmaan SM-kilpailuiden avauspäivänä. Jyri Takanen, ja Laurit Lepistö ja Vuorinen selvittivät Kallin kovan kierroksen tyylikkäästi.

– Tavoitteena oli pysyä keulan tuntumassa ja se onnistui, Vehkalahden Veikoista Kouvolan riveihin siirtynyt Takanen kertoi.

Varsinaisena ratkaisijana voi pitää Lauri Lepistöä, joka repäisi toisen osuuden nopeimman ajan.

– Tarkoitus oli hiihtää kärki kiinni ja taata ankkurille hyvät lähtöasemat. Pääsin kärkeen heti alkumatkasta. Kilpailureitti oli hyvä, vaikka pisin nousu oli muutamasta kohtaa hiukan pehmeä.

– Minulla oli hyvä paikka lähteä ja himmailin alussa. Pisimmän nousun iskin kyllä tosissaan ja tulin lopun kovaa, myös sunnuntain henkilökohtaisen pitkän matkan suosikkeihin kuuluva Lauri Vuorinen totesi.

Muut mitalistit tulivat Keski-Pohjanmaalta. Haapajärven Kiilojen Juho Salmela, Anssi Koirikivi ja Tero Seppälä ovat kaikki ”oman kylän poikia”, jotka vuosi sitten ottivat 18-vuotiaiden viestissä SM-hopeaa. Himmein mitali meni naapurikuntaan. Pyhäjärven Pohdin joukkueessa hiihtivät Roope Haapakangas, Tuomas Nurkkala ja Iiro-Mikko Harju.

 

Raision Kuula karkasi ankkuriosuudella


18-vuotiaiden viestissä Raision Kuulan joukkue Lassi Vuorinen, Paavo Hakanen ja Aleksi Parttimaa oli kahden osuuden jälkeen toisena, mutta Parttimaa oli ankkurina tosi vauhdikas. Nuori mies veti osuutensa niin vauhdikkaasti, ettei vastaavaa ole monesti nähty edes aikuisten sarjassa.

Joukkue hiihti ensimmäistä kertaa nykykokoonpanossa. Joukkue koottiin täksi kaudeksi Paavo Hakasen ympärille.

– Raisio oli kaikkein sopivin tähän tilanteeseen, joukkue totesi yhteen ääneen.

Muut mitalistit olivat One Way Pro Team Suur-Helsingin seudun joukkueella Emil Talsi, Ville Vakkila ja Remi Lindholm. Pronssijoukkue Keravan Urheilijat hiihti kokoonpanossa Tuomas Heikkilä, Turo Sipilä ja Tuomas Harjula.

 Teksti: Kisajärjestäjien viestintä / Heikki Roimela