Uutisen päiväys

21.1.2006← Takaisin

Elina Hietamäki vakuuttavin sprinttitarkkailussa

Jämin hiihtotunnelissa oli lauantain illansuussa tiukka rupeama, kun Elina Hietamäki, Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Manninen, Riikka Sarasoja ja Katja Ruotsalainen-Hiipakka kisasivat omaa "olympiakisaansa".

Ohjelmassa oli kaksi aika-ajoa ja kolme erää, hiihdettävä matka oli 1,4 km.

Elina Hietamäki oli tarkkailun paras voittamalla kaksi aika-ajoa ja molemmat erät, joissa hän oli mukana. Molemmissa aika-ajoissa Riikka Sarasoja oli toinen. Naiset hiihtivät aika-ajojen jälkeen eriä niin että viimeisessä oli jäljellä kolme hiihtäjää, kun edellisten erien paras (Elina Hietamäki) ja viimeinen (Mona-Liisa Malvalehto) eivät olleet mukana. Voittajaksi nousi Pirjo Manninen, joka näin paransi asemiaan loppua kohti.

Naisten valmentaja Ismo Hämäläinen ja päävalmentaja Reijo Jylhä olivat Jämillä käytyyn tarkkailuun tyytyväisiä ja uskoivat sen selkiyttäneen valintoja.

Avoimille naishiihtäjien paikoille esitettävien nimet päätetään huomenna sprinttiviestin jälkeen, mikäli sellainen päästään Kaupissa hiihtämään. Mikäli pakkanen estää hiihtämisen sunnuntainakin, päätetään hiihtäjistä joka tapauksessa huomenna.