Uutisen päiväys

12.1.2020← Takaisin

Dresdenin parisprinteissä ei nähty suomalaismenestystä

Saksan Dresdenissä sunnuntaina kilpailluissa parisprinteissä kaikki suomalaiset joukkueet karsiutuivat.

Naisissa parit Jasmi Joensuu - Tiia Olkkonen sekä Katri Lylynperä - Krista Pärmäkoski jäivät karsintaan. Lylynperä-Pärmäkoski hiihtivät ensimmäisessä erässä, jossa sijoittuivat neljänsiksi. Erä oli hidasvauhtinen, joten aika ei riittänyt jatkoon.

”Oli ihan hauska kisa, poikkeuksellisesti hiihdettiin kuusi hiihtoa ja osuusaika oli noin minuutin. Oli oikein mukava hiihtää, kovavauhtista menoa. Taktiikkanani oli pitää vauhtia ja Katrin tehtävänä oli pärjätä kirissä. Takasuoralla oli kova vastatuuli, ja minulla ei enää vauhti riittänyt siinä kovavauhtisia sprinttereitä vastaan. Viimeiset kaksi vaihtoa meillä meni Katrin kanssa vähän huonommin ja niissä valahdettiin liian kauas. Tämä oli kuitenkin hauska kisamuoto ja jatkossa näitä voisi olla enemmänkin,” Pärmäkoski kertasi kilpailun jälkeen.

Katri Lylynperä oli parinsa kanssa samoilla linjoilla.

”Viimeiset kaksi vaihtoa oli kisan heikoimpia. Lisäksi minulla tokavika rinki oli vaikeaa. Kakkosena pääsin lähtemään, ja yritin pysyä Ruotsin perässä. Takasuoralla oli kuitenkin kova vastatuuli ja heti siinä tuli kummaltakin puolelta joukkue ohitse. Hyvä vire oli molemmilla koko päivä, taktisiin virheisiin kaatui tänään. Loppu tuli kuitenkin ihan hyvin, mutta se ei tänään riittänyt.”

Naisten kilpailun voitti Ruotsin ykkösjoukkue Linn Svahn ja Maja Dahlqvist. Suomalaisten joukkueista Lylynperä-Pärmäkoski olivat 13. ja Joensuu-Olkkonen 18.

Tulokset

 

Miehissä kilpailivat Planicassa menestystä niittäneet pari Joni Mäki - Ristomatti Hakola sekä Verneri Suhonen - Lauri Vuorinen. Mäki-Hakola sijoittuvat lopputuloksissa sijalle 13 ja Suhonen-Vuorinen sijalle 16.

Lauri Vuorinen koki, että kulku oli tänään tuloksesta huolimatta hyvää.

”Ihan ok kulkua oli tänään, tosi liukas suksi oli. Siinä mielessä ihan onnistunutta tekemistä, hiihdettiin aina vaan yksi kierros kerrallaan ja sitten vaihdettiin niin ahdasta oli. Alkupäässä nostettiin hyville sijoille, mutta parissa vaihdossa epäonnistuttiin niin siinä tiputtiin sitten kauemmas kärjestä. Parempaa tekemistä kuitenkin meidän joukkueelta kuin Planicassa.”

”Kaikin puolin oma tekeminen hyvää tänään. Tapahtumarikas ja kova vauhtinen oli tämän päivän kisa kun hiihdettiin sitä pientä rinkiä, tuntui että koko ajan sain mennä kaasu pohjassa. Meillä oli paljon hyviä vaihtoja, mutta sitten myös muutama huonompi joilla tiputtiin huonommille sijoille. Sieltä oli sarkaa aina nostaa,” Verneri Suhonen kertoi kilpailun jälkeen.

Miesten kilpailun voitti Ranskan ykkösjoukkue Renaud Jay ja Lucas Chanavat.

Tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudista