Uutisen päiväys

4.2.2006← Takaisin

Björn Lind jälleen miesten nopein

Ruotsin Björn Lind oli nopein Sveitsin Davosissa käydyssä maailmancupin sprintissä. Suomalaismiehistä Keijo Kurttila ja Jari Joutsen pääsivät karsinnasta jatkoon, mutta vauhti ei riittänyt enää puolivälierissä.

Miesten sprintin A-finaalissa nähtiin vaihteeksi muitakin kuin Ruotsin ja Norjan värejä. Italialaiset ovat nousukunnossa sopivasti kotiolympiakisojensa kynnyksellä.

Ruotsin olympiatoivo Björn Lind jatkoi lauantaina vakuuttavia esityksiään sprinttiladuilla. Kauden pikakilpailuja hallinnut ruotsalainen otti Davosissa vapaalla tyylillä voiton ennen Italian Christian Zorzia. Kolmanneksi sivakoi Norjan Jon Kristian Dahl ja neljänneksi Italian Loris Frasnelli, joka esiintyi nyt ensimmäistä kertaa maailmancupin A-finaalissa.

Suomalaisista Jari Joutsen ja Keijo Kurttila selviytyivät jatkoon karsintojen 23. ja 26. sijoillaan. Lauri Pyykönen sen sijaan karsiutui. Keijo Kurttila oli kovatasoisessa puolivälierässään kolmas ja tippui ensimmäisenä jatkosta. Jari Joutsen jäi oman eränsä viimeiseksi.

Päävalmentaja Reijo Jylhä piti miesten kokonaisesitystä tasapaksuna. Kurttilan paraneva vauhti antaa kuitenkin mukavia odotuksia Torinoon.

- Keijo on kuntoutumassa olympialaisiin. Nyt löytyy jo jaksamista, viimeinen herkkyys vielä puuttuu. Kun miehen saa huilaamaan, niin hyvä tulee, Jylhä kommentoi.

- Laurilla meno vaihtelee päivittäin. Nyt hänet oli käsitelty hieronnalla pehmeäksi, parhaat paukut olivat jääneet hierontapöydälle. Jari puolestaan on koko ajan paremmassa kunnossa. Hän töpeksi itse mahdollisuutensa puolivälierässä, päävalmentaja kommentoi.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lisätietoja: www.davosnordic.ch

 

Salla Kekki