Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Bauer vankisti johtoaan - suomalaiset kakkossijan tuntumassa

    29.12.2007

    Tshekin Lukas Bauer kasvatti Tour de Ski –johtonsa 47 sekuntiin toisena osakilpailuna vapaalla hiihdetyn 15 kilometrin takaa-ajon jälkeen. Suomalaiset ovat hyvissä asemissa.

    Bauerin jälkeen maaliin saapuneesta suuresta ryhmästä Ruotsin Marcus Hellner kiri yllättäen toiseksi ennen maanmiestään Anders Södergreniä.

    Sekä Ville Nousiainen että Sami Jauhojärvi ovat toisenkin osakilpailun jälkeen hyvin kärkitaistossa mukana, sillä Nousiainen on kakkossijasta vain 10,1 sekunnin päässä 21:ntenä, Jauhojärvi vastaavasti 16,6 sekunnin päässä 30:ntenä.

    ”Vähän alaselkä oli puutunut. Tasaisilla oli vaikeaa, mutta jyrkissä ylämäissä toimi hyvin. Viimeisellä kierroksella sain muutaman edestäni poimittua ja loppua kohden suksikin toimi yhä paremmin. Sauvan remmi meni lähtösuoralla rikki. Vauhti oli välillä aika kävelyä, mutta kakkossijaan ei kuitenkaan ole paljon eroa”, Nousiainen summasi.
    Nousiaisen tavoin myöskään Jauhojärvi ei ollut yllättynyt, että Bauer onnistui tekemään noinkin paljon eroa.
    ”Olin yllättynyt, että Axel (Teichmann) eli lähtenyt matkaan”, Jauhojärvi kommentoi kuusi sekuntia Bauerin jälkeen lähteneen ja nyt 13:ntena olevan saksalaisen hiihtoa.

    ”Vapaa hiihto oli vähän parempaa kuin Rybinskissä, mutta kyllä siinä vieläkin jotain häikkää on. Ei vaan saa ahtaalle, koneessa on varaa, mutta lihaksisto ei niin hyvin toimi. Nyt on pari tiukkaa kisaa ja sitten alkaa minun nousu”, Jauhojärvi sanoi.

    Päävalmentaja Magnar Dalen löysi päivän positiiviseksi suomalaisanniksi Kuitusen ja Roposen suoritukset.
    ”Yleisesti tämä oli miinuspäivä. Sen sijaan en ollut yllättynyt, että Bauer teki noin paljon eroa, sillä hän kertoi ennen kilpailua yrittävänsä tehdä eroa. Naisten puolella esimerkiksi (Petra) Majdic (25:ntenä) ja Astrid Jacobsen (15:ntenä) eivät ole olleet odotetun vahvoja, vastaavasti suosikeista Kuitunen, Björgen ja Kalla ovat aloittaneet hyvin”, Dalen tuumi tilannetta toisen osakilpailun jälkeen.

    Tour de Skin seuraava osakilpailu on sunnuntaina Prahassa hiihdettävä sprintti vapaalla hiihtotavalla. Suomen joukkue siirtyi Nove Mesto na Moravesta noin 200 kilometrin päässä sijaitsevaan Prahaan lauantai-iltana ja palaa Nove Mesto na Moraveen sunnuntaina kilpailun jälkeen.

    Tulokset ja tilanteet Tour de Skissä: http://www.tour-de-ski.com/