Uutisen päiväys

16.3.2014← Takaisin

Aurinkoinen viestipäivä Kalajoella

  Hopeasomman toisena kisapäivänä olivat vuorossa viestit. Rata oli muutaman asteen pakkasessa tiivistynyt lentokeliksi. Pressikeskuksessa olivat kunkin mitalijoukkueen ankkurit tentattavana. Vanhimman sarjan suorituksilla oli myös SM-arvo.

  Viestimestaruudet veivät Keravan Urheilijat (M16), Nastolan Naseva (N16), One Way Pro Team (M14) ja Vehkalahden Veikot (N14).

  Keravan Urheilijoiden joukkueessa hiihtivät Tuomas Heikkilä, Anton Pyysalo ja Tuomas Harjula.

  ”Mitalia  odoteltiin. Hyvin olimme koko viestin ajan kärjen matkassa. Itse sain revittyä ankkurina ratkaisun. Edellisenä iltana sovimme jokaisen tavoitteet esille. Viesti on yleensä jännittävä kisa. Tilanteet vaihtuvat jatkuvasti. Ankkurina ei voi varmistella etumatkaa. Taisteltava on kuten muutkin. Vapaa hiihtotapa on ampumahiihtäjälle parempi matka”, Harjula mainitsi.

  Nastolan Nasevan voittokolmikon muodostivat Elli Holappa, Ella Hyvärinen ja Rebecca Immonen.

  ”Viesti on isompi juttu kuin henkilökohtainen kisa. Paineita oli. Hiihdin omaa tasoa. Ankkurina on jännä seurata toisten tekemistä. Lähdin kärjessä täysillä matkaan. Viesti on aina viesti, vaikka voitto ei tullut yllätyksenä. Hiihdimme joukkueena valmentajamme Pavel Virolaisen muistolle”, Immonen kyynelehti.

  One Way Pro Teamin mestarit olivat Wiljam Mattila, Nico Bennert ja Wille Karhumaa.

  ”Oma hiihto onnistui; samoin koko joukkue. Alussa oli paineita. Viimeisessä ylämäessä havaitsin, ettei ketään tule takaa. Lopussa ehdin miettiä tuuletusta. Voitosta ei voinut olla varma ennen kisoja, koska en tiennyt ketä on vastassa. Takarivin lähtöpaikalta joukkueelta irtosi hyvä suoritus. Kalajoella mukava maasto hiihtää”, Karhumaa mainitsi.

  Vehkalahden Veikkojen mestarikolmikko puolestan oli Kaisa Hellä, Alisa Hyytinen ja Anne Penttilä.

  -Mahtavaa hiihtää ekana. Kun viimeisessä nousussa pääsin kärkeen, tiesin että mitali tulee. Siinä tunteessa väsymys häipyi. Näistä kisoista tuli Vehkalahdelle menestyskisat. Meillä on hyvät valmentajat ja seurassa hyvä henki. Tässä viestissä ei ennakkosuosikin maine painanut, Penttilä mainitsi.

   Tulokset: http://www.kalajoenjunkkarit.fi/hopeasompa-2014/tulokset/