Uutisen päiväys

27.3.2008← Takaisin

Arvokkaat kiertopalkinnot katkolla Rukalla

    Miesten 50 km:llä kilpailtava Haku-Veikon Malja ja naisten 30 km:lla kilpailtava Marja-Liisan Pokaali ovat katkolla ensi sunnuntaina, kun näiden matkojen Suomen-mestaruudet ratkaistaan Rukalla.

    Haku-Veikon maljaa tavoittelevat omakseen
    Haapaveden Urheilijat ja Vuokatti Ski Team Kainuu

    Mestarihiihtäjä Veikko Hakulisen vuonna 2002 lahjoittamasta Haku-Veikon Maljasta kilpaillaan. SM-kisojen 50 km:n hiihdossa. Maljan saa vuosittain haltuunsa seura, jonka kolmen parhaan kilpailijan yhteisaika on paras. Saman yhteisajan sattuessa voittaa se seura, jonka kilpailijalla on paras henkilökohtainen aika. Maljan saa omakseen seura, joka saa palkintoon ensimmäisenä kolme kiinnitystä. Tähän on Rukalla mahdollisuus kahdella seuralla, Haapaveden Urheilijoilla ja Vuokatti Ski Team Kainuulla, niillä molemmilla on Maljaan kaksi kiinnitystä. Haapavesi voitti Maljan 2003 ja 2006. Vuokatin kiinnitykset ovat vuosilta 2004 ja 2007. Yksi kiinnitys on Valkeakosken Hakalla ja Joutsan Pommilla.

    Marja-Liisan Pokaalia tavoittelevat omakseen
    Lappeen Riento ja Joutsan Pommi

    Mestarihiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemen vuonna 2002 lahjoittamasta Marja-Liisan Pokaalista kilpaillaan SM-kisojen 30 km:n hiihdossa. Pokaalin saa vuosittain haltuunsa seura, jonka kolmen parhaan kilpailijan yhteisaika on paras. Saman yhteisajan sattuessa voittaa se seura, jonka kilpailijalla on paras henkilökohtainen aika. Pokaalin saa omakseen seura, joka saa palkintoon ensimmäisenä kolme kiinnitystä. Tähän on Rukalla mahdollisuus kahdella seuralla, Lappeen Riennolla ja Joutsan Pommilla, joilla molemmilla on Pokaaliin kaksi kiinnitystä. Lappeen Riento voitti Pokaalin 2003 ja 2006 ja Joutsan Pommi 2005 ja 2007. Vuonna 2002 Pokaalin voitti Hollolan Urheilijat -46, vuonna 2004 millään seuralla ei ollut ko. matkalla kolmea hiihtäjää, joten Pokaalia ei jaettu.