13.1.2008← Takaisin

Annila ja Luusua nuorten mestarit

Vuokatti Ski Team Kainuun Satu Annila ja Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusua veivät talven ensimmäiset 20-vuotiaiden Suomen mestaruudet Vantaalla.

Annila oli 5+5 kilometrillä ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Kerttu Niskanen hävisi 40,1 sekuntia. Kolmaskin mitali meni Sotkamon urheilulukioon, kun pronssin vei Krista Lähteenmäki.
    ”Tykkään tästä takaa-ajosta kilpailuna. Päivä lähti hyvin käyntiin, pertsalla passailin ja vapaalla lähdin kovempaa”, Annila kertasi iloisena.

Poikien 10+10 kilometrillä rovaniemeläinen Luusua kävi hyvän ystävänsä Harri Suojärven kanssa tiukan kamppailun. Suojärvi jäi kaverilleen vain 0,3 sekuntia.
    ”Kaksoisvoitto kavereille oli tavoitteena ja se tuli. Ei olisi harmittanut, vaikka Harri olisi voittanut. Oli tiukka kisa, yritin eroa perinteisellä”, Luusua kertasi.

Pronssin vei oululainen Sami Vuoti, joka kertoi perinteisen hiihtonsa kulkeneen ”paremmin kuin ikinä.” Nuorten SM-kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna Vuokatissa, jossa kilpaillaan myös 17-, 18- ja 23-vuotiaiden sarjoissa.