Uutisen päiväys

7.1.2015← Takaisin

Anne Kyllöselle Toblachin viidellä kilometrillä kauden paras maailmancup-sijoitus

  Anne Kyllönen ilahdui kunnon löytymisestä kilpailutilanteessa. Aino-Kaisa Saarisen kunto on nousussa Tour De Skin edetessä.

  Toblachissa hiihdetty naisten viiden kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu sujui jälleen norjalaiskomennossa. Marit Björgenin voittoa täydensivät Terese Johaug ja Heidi Weng. Suomalaisittain ilahduttavinta oli Anne Kyllösen sijoittuminen kuudenneksi. Tulos on samalla naisen paras maailmancupsijoitus tällä kaudella.

  "Kokonaisuudessaan hyvä kilpailu ja oli mukavaa hiihtää. Pitkään on tuntunut siltä että olen kunnossa, ja nyt on hienoa että se realisoituu viimeinkin myös kilpailutilanteessa. Sairastelujen ja muiden vastoinkäymisten jälkeen tämä sijoitus tekee hyvää. Olen tyytyväinen lopputulokseen", Anne Kyllönen kommentoi kilpailun jälkeen.

  "Tourin osalta oma tilanteeni on aika heikko, joten tavoitteet on pitänyt asettaa eri tavoin. Keskeisin tavoite on nyt tulla kuntoon ajoissa Falunia varten, ja on aina hyvä merkki kun ylämäet kulkevat tuohon malliin kuin tänään. Kunnon kannalta on tärkeää mennä nousuihin kovaa. Tuntuma hiihtää oli erittäin hyvä enkä ole pettynyt tulokseen millään tavalla. Suksi piti hyvin ja tästä on hyvä jatkaa", kommentoi Aino-Kaisa Saarinen.

  Sijalta 23 lopputuloksissa löytyvä Laura Mononen harmitteli huonoa hiihtoaan.

  "Täysillä mentiin ihan varmasti ja lopputulos oli tuo. Suksi piti ihan hyvin. Naisen paras kunto oli esillä tänään varmasti ladulla. Kilpailu täällä tuli tietysti äkkiä ja latuun päästiin tutustumaan vasta aamulla, mutta tilanne on kaikille sama. Kieltämättä lopputulos harmittaa, tänään ei irronnut vain tämän parempaa."

  Tour De Ski jatkuu huomenna takaa-ajokilpailuilla. Naisilla on vuorossa 15 kilometrin takaa-ajokilpailu. Miehillä vastaava matka on 25 kilometriä.